Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cioacă condamnat la trei ani cu suspendare pentru „spargerea” calculatorului Elodiei

Cioacă condamnat la trei ani cu suspendare pentru „spargerea” calculatorului Elodiei

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cristian CioacaMagistraţii Curţii de Apel Braşov s-au pronunţat luni, în dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă şi Niţu Adrian au fost trimişi în judecată în luna martie 2009, fiind acuzaţi de restricţionarea fără drept de acces la date informatice, acces fără drept la sisteme informatice şi transfer neautorizat de date informatice.
Cristian Cioacă a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi supraveghere judiciară timp de 5 ani. În această perioadă, Cristian Cioacă are obligaţia de a se pune la dispoziţia organelor de urmărire penală, să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul sau locul de muncă precum şi mijloacele sale de existenţă. Hackerul Niţu Adrian, trimis în judecată de procurorii DIICOT alături de Cristian Cioacă pentru aceleaşi infracţiuni, a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cea de a treia persoană cercetată în dosar este fostul coleg al lui Cristian Cioacă, Marius Breazu, ofiţer în cadrul IPJ Braşov, care nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă.

Cei doi pot face recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Silviu Barbu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult