Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Claudiu Ristea, director finante publice Ilfov, retinut de DNA

Claudiu Ristea, director finante publice Ilfov, retinut de DNA

scris de A.B.
3 afisari

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Claudiu Ristea, director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Claudiu Ristea

Claudiu Ristea

Potrivit unui comunicat al DNA, el urmează să fie prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită Constantin Augustin Murgoci şi Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, faţă de care procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în 5 septembrie, inculpatul Ristea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunţătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile firmei respective.

„Promisiunea i-a fost transmisă lui Claudiu Ristea prin intermediul învinuiţilor Murgoci şi Filip, inspectori, care i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii, urmând ca ulterior, denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori”, mai arată DNA.

Sursa citată precizează că învinuiţii Filip şi Murgoci au primit, marţi, de la persoana denunţătoare 30.000 lei, iar în aceeaşi zi suma a fost remisă inculpatului Ristea, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult