Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cluj. Poliţişti cercetaţi în cazul Stoia-Apostu

Cluj. Poliţişti cercetaţi în cazul Stoia-Apostu

scris de M.A.
5 afisari

Poliţia Română a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte starea de arest a omului de afaceri Călin Stoia, cercetat în dosarul primarului Apostu, de la Cluj-Napoca.

IPJ Cluj (gazetadecluj.ro)

IPJ Cluj (foto: gazetadecluj.ro)

Astfel, potrivit IGPR, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Cluj şi şeful CRAP al IPJ Cluj, dar şi a doi agenţi de poliţie. Ofiţerii din cadrul IGPR au identificat anumite nereguli în ceea ce priveşte verificarea posibilităţii efectuării tratamentului recomandat în cadrul reţelei medicale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuată doar la nivelul judeţului, precum şi a informării procurorului privind motivele asigurării tratamentului medical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Totodată, au fost identificate nereguli cu privire la supravegherea arestatului (n.red. – Călin Stoia) pe timpul asigurării transportului şi a efectuării procedurilor medicale, respectiv a modului de constituire a escortei, precum şi a instruirii şi echipării membrilor acesteia.

Cu toate acestea, Poliţia Română susţine că dreptul la asistenţă medicală este un drept garantat tuturor persoanelor private de libertate. În Codul de Procedură Penală, Legea 275/2006 privind executarea pedepselor şi Hotărârea de Guvern nr. 1897/2006 privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006 sunt stipulate condiţiile de acordare a asistenţei medicale persoanelor private de libertate.

În urma verificărilor efectuate de către ofiţerii Direcţiei Control Intern a IGPR, cu privire la modul în care au fost respectate prevederile legale privind asigurarea tratamentului medical lui Călin Stoia, aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Cluj, s-a constatat faptul că acesta avea dreptul la tratament medical, acesta fiind prescris de un medic specialist.

Un alt aspect verificat de ofiţerii Direcţiei Control Intern a fost cel privind un presupus comportament inadecvat al şefului IPJ Cluj faţă de primarul inculpat Sorin Apostu, aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Cluj. Din verificări a rezultat faptul că în virtutea dreptului la petiţionare, Sorin Apostu a solicitat audienţe la şeful IPJ Cluj, iar, în cadrul acestora, au fost discutate aspecte privind condiţiile de reţinere, reclamate de cel în cauză ca fiind improprii şi, totodată, a fost solicitat dreptul de a beneficia de o vizită din partea familiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult