Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Colonelul Ungureanu de la Pompieri-Ploiesti, arestat!

Colonelul Ungureanu de la Pompieri-Ploiesti, arestat!

scris de Ziua Veche
1 afisari

Colonelul Ion Ungureanu, comandant la Scoala de Subofiteri Pmpieri si Protectie Civila ”Pavel Zaganescu”, Boldesti-Prahova, a fost arestat in urma mandatului dat vineri de Curtea Militara de Apel Bucuresti.  

Procurorii din cadrul DNA – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari efectueaza cercetari penale impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si instigare la infractiunea de marturie mincinoasa in forma continuata. Conform Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, col. Ion Ungureanu a pretins si primit la la mai multi subordonati diverse sume de bani (10.000 euro, 19 000 RON), precum si bunuri si materiale de constructii in valoare de peste 8.000 RON, pentru a le acorda sprijin in evolutia carierei profesionale.

De asemenea, in perioada 2007 – 2008, inculpatul a exercitat presiuni si amenintari asupra membrilor comisiei de examinare din unitatea pe care o conducea, pentru a declara respins un ofiter la un examen pentru ocuparea postului de instructor militar principal, desi in urma sustinerii probei scrise, ofiterul obtinuse o nota peste 7, indeplinind conditiile legale pentru a fi admis. In perioada 2005-2008, inculpatul a obligat sapte subordonati sa presteze diferite activitati de constructii la doua imobile din Ploiesti fara sa ii plateasca, activitati desfasurate atat in timpul serviciului cat si in timpul liber, folosul realizat astfel de inculpat fiind de peste 10.000 RON.

In timpul cercetarilor, inculpatul a incercat sa faca presiuni asupra celor sapte subordonati pentru ca acestia sa nu declare adevarul.

In anul 2008, inculpatul a ordonat in mod ilegal, ca un numar de 60 de cadre militare din subordine sa-si achizitioneze prin mijloace financiare proprii articole de imbracaminte si incaltaminte reprezentand uniforme militare in valoare de 24.000 RON, in conditiile in care cadrele militare beneficiaza in mod gratuit de astfel de echipamente. Inculpatul i-a obligat pe subordonati sa cumpere echipamentele de la doua societati comerciale de la care a primit cadou sase costime de haine si alte articole de imbracaminte.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult