Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Comisar de Garda financiara, arestat pentru 29 de zile

Comisar de Garda financiara, arestat pentru 29 de zile

scris de Ziua Veche
2 afisari

Curtea de Apel Brasov a dispus arestarea comisarului Pascu Cosmin, din cadrul Garzii Finaciare Covasna, pe o perioada de 29 de zile. Procurorii DNA efectueaza cercetari cu privire la Pascu, retinandu-se ca acesta ar fi savrsit infractiunile de luare de mita, doua infractiunid e trafc de influenta si doua infractiuni de inselaciune. 


 

In 24 iunie 2008, acesta a fost trimis in judecata de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Brasov, pentru noua infractiuni de mita si patru infractiuni de primire de foloase necuvenite. Anterior trimierii in judecata, Pascu a profitat de functia din care era suspendat pentru a desfasura alte activitati infractionale, obtinand si bani, dar si diverse bunuri. Astfel, in perioada 5 mai – 27 noiembrie 2008, inculpatul Pascu Cosmin a pretins si primit de la doi reprezentanti ai unor societati comerciale suma de 1.500 lei in scopul aplicarii unor amenzi minime pentru neregulile constatate. In perioada 27 noiembrie – decembrie 2008, Pascu Cosmin a pretins de la doua persoane 1.400 lei şi 200 euro, din care a primit 535 lei si 200 euro promitand ca va interveni pe langa colegii lui pentru ca ei nu controleze firmele celor doua persoane. In 11 februarie 2009, ulterior efectuarii unui control la o alta firma, tot Pascu a fost cel care a pretins si primit de la reprezentantul firmei respective bunuri în valoare de peste 300 de lei.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar in 22 aprilie 2010, au dispus arestarea acestuia. Tribunaul Covasna a respins cererea procurorilor, dar in recurs, Curtea de Apel Brasov a admis arestarea lui Pascu pentru 29 de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult