Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Comisia juridică a Camerei a avizat urmărirea penală a lui Laszlo Borbely

Comisia juridică a Camerei a avizat urmărirea penală a lui Laszlo Borbely

scris de S. P.
10 afisari

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au votat marți în favoarea începerii urmăririi penale în cazul deputatului Laszlo Borbely. Un număr de 16 deputați au votat ‘pentru’, 5 voturi au fost ‘împotrivă’, iar 3 deputați s-au abținut.

Laszlo Borbely„În urma cererii ministrului Justiţiei înaintată de Biroul Permanent în care trebuia să analizăm cererea de încuviinţare a urmăririi penale a lui Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, Părurilor şi Apelor, au fost distribuite un număr de 24 de buletine de vot, câţi membri au fost în sală şi rezultatul este următorul: 16 voturi au fost în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale, 5 voturi împotrivă şi 3 abţineri”, a spus Nica.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat, după şedinţa Comisiei juridice, că prin această solicitare de începere a a urmăririi sale penale s-a făcut un abuz şi că o să-şi demonstreze nevinovăţia prin demersuri legale.

„Consider că s-a făcut un abuz şi evident că o să-mi demonstrez nevinovăţia, şi o să fac demersurile legale care îmi sunt la îndemână pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a spus Borbely.

Şedinţa comisiei s-a desfăşurat fără prezenţa presei. Raportul comiseii urmează să fie supus dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut în 5 februarie aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult