Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Comisia juridică a Senatului şi-a dat avizul pentru arestarea lui Dan Șova

Comisia juridică a Senatului şi-a dat avizul pentru arestarea lui Dan Șova

scris de A.P.
6 afisari

Comisia juridică a Senatului a dat miercuri aviz favorabil solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova. Decizia a fost luată cu şase voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”.

foto agerpres.ro

foto agerpres.ro

Documentul cu avizul senatorilor din Comisia Juridică va fi transmis Plenului care trebuie, la rândul său, să se pronunţe.

Senatorul PSD Dan Şova a declarat după audierea în Comisia Juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, că nu doreşte să facă declaraţii, şi că singurul lucru pe care doreşte să îl transmită este că „a spus numai adevărul în comisie şi în plen va face la fel”.

„Vă spun o singură propoziţie. În faţa comisiei, am spus numai adevărul. În faţa plenului, voi spune numai adevărul”, a spus Şova, la ieşirea din Comisia Juridică.

Procurorul șef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanței supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.
Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, și-a exprimat speranța că votul din plen va fi favorabil cererii DNA.

„Votul a fost unul în favoarea cererii de arestare și astfel vom transmite plenuluio Senatului raportul favorabil în privința cererii DNA.
La Parlament se iscă tot felul de dezbateri când avem astfel de cereri. Comisia Juridică și nici Senatul nu fac arestări. În cazul parlamentarilor, e un act procedural care e necesar la dosarul cauzei cu care Parchetul merge la instanța. Instanța e singura care poate aproba o solicitare a Parchetului. Sper ca aceasta să fie și soluția plenului, pentru că altfel am bloca instanța. N-aș vrea să mai rostogolim ideea că Parlamentul blochează ceva”, a spus Boboc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult