Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Consilierul primarului Oprescu, arestat pentru luare de mită

UPDATE – Consilierul primarului Oprescu, arestat pentru luare de mită

scris de A.P.
2 afisari

UPDATE – Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, formulată de procurorii DNA după ce l-au reţinut pe consilierul personal al primarului Capitalei, prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va stabili definitiv dacă Solomon Wigler va rămâne în arest preventiv, va sta în arest la domiciliu sau va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

UPDATE – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a suspendat din funcția de consilier pe Solomon Wigler, reținut de DNA pentru trafic de influență.

„Primarul General al Municipiului București a luat măsurile care se impun în conformitate cu legislația în vigoare, procedând la suspendarea domnului Solomon Wigler din funcția de consilier. Primăria Municipiului București a pus și pune la dispoziția organelor de cercetare toate informațiile, documentele și înscrisurile solicitate de către acestea”, se precizează într-un comunicat remis joi de PMB.

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA, după ce miercuri seară a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro.

Solomon Wigler,consilier primar oprescuSurse judiciare susțin că el a pretins 230.000 de euro pentru a interveni în legătură cu unele autorizații și PUZ-uri. Aceleași surse au precizat că, în schimbul banilor, Solomon Wigler ar fi promis intervenții la primarul Capitalei și la anumiți consilieri. El este acuzat de trafic de influență.

Solomon Wigler, consilierul primarului Capitalei, reținut de DNA pentru trafic de influență, ar fi promis că intervine la Sorin Oprescu și la consilieri pentru eliberarea planurilor urbanistice zonale (PUZ) pentru unele supermarketuri.

Pentru intervențiile sale în acest sens, el ar fi pretins bani în lunile mai și iunie 2012 și în mai 2015. Joi, Solomon Wigler va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult