Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Corupţie în fotbal. Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, arestaţi

Corupţie în fotbal. Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, arestaţi

scris de D.S.S.
1 afisari

Tribunalul Bucureşti a admis, duminică, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, instanţa emiţând mandate pentru 29 de zile.

Corupţie în fotbal. Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, arestaţi

Avocaţii lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au declarat recurs faţă de decizia Tribunalului Capitalei privind arestarea clienţilor lor, Curtea de Apel Bucureşti urmând să se pronunţe pe legalitatea mandatelor de 29 de zile emise în acest caz. În acelaşi caz sunt cercetaţi, în stare de libertate, Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la luare şi la dare de mită.

Sâmbătă, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită. Duminică, cei doi au fost transportaţi la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător i-a audiat, iar acuzarea şi apărarea şi-au  prezentat argumentele privind măsurile preventive.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan„, se arată într-un comunicat al DNA.

Sâmbătă, Avram şi Ţerbea au fost reţinuţi pentru 24 de ore. „Inculpaţilor Avram Vasile şi Ţerbea Sorin Ioan li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.” Tot la sediul DNA au ajuns, sâmbătă după-amiază, arbitrul Andrei Chivulete şi preşedintele clubului de fotbal în sală City’us Târgu Mureş, omul de afaceri Sorin Ţerbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Târgu Mureş şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Andrei Chivulete, fiul fostului arbitru Florin Chivulete, a plecat de la DNA după aproape două ore.

FRF l-a suspendat pe Avram

Meciul FCM Targu Mureş – Universitatea Cluj, scor 0-2, în etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete, care a fost prezent, sâmbătă, ca martor, la sediul DNA. Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, într-un comunicat semnat de preşedintele Mircea Sandu, suspendarea din funcţia de preşedinte al CCA şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF a lui Vasile Avram.

Până la clarificarea situaţiei, domnul Vasile Avram va fi suspendat din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, implicit şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF, din funcţia de membru al Comitetului Executiv fiind suspendat, pe cale de consecinţă a reţinerii, şi domnul Sorin Ţerbea„, se arată în comunicat.

FRF menţionează că va pune la dispoziţie toate documentele ce vor fi solicitate pentru elucidarea cazului. „Federaţia Română de Fotbal, prin cuvântul preşedintelui ei, îşi exprimă regretul şi scuzele faţă de întreaga opinie publică din România pentru întâmplările de ieri, 24 septembrie, menite să afecteze grav, încă o dată, nu numai imaginea arbitrajului românesc, ci şi cea a întregului fotbal din ţara noastră, atât pe plan naţional, cât şi pe cel internaţional. Ca întotdeauna, Federaţia Română de Fotbal se angajează ca, împreună cu DNA, să contribuie la elucidarea acestui caz, punând la dispoziţie toate documentele ce vor fi solicitate”, se adaugă în comunicat.

În comunicat se mai precizează că prerogativele de conducere a activităţii de arbitraj vor fi preluate de ceilalţi membri ai CCA: „Conform dispoziţiilor FIFA, care se regăsesc şi în Convenţia UEFA pentru educarea şi formarea arbitrilor – România fiind semnatară a acesteia -, preşedintele CCA nu se află sub autoritatea Comitetului Executiv, alcătuit din reprezentanţi ai structurilor fotbalistice din ţara noastră. CCA este un organism autonom şi independent, cu sediu distinct şi cu o activitate care se ghidează după un regulament propriu, în conformitate cu Statutul FRF şi cu regulamentele acesteia aflate în vigoare, singura persoană abilitată să-l numească şi să-l revoce pe preşedintele CCA şi, la propunerea acestuia din urmă, să-i aprobe nominal pe membrii CCA fiind preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. În atare condiţii, ceilalţi membri ai CCA vor prelua şi vor îndeplini prerogativele de conducere a activităţii de arbitraj din ţara noastră”.

4 comentarii

neacsum 25-09-2011 - 17:38

Presedintele FRF trebuie sa isi dea demisia. De cand a enit la putere, nu mai avem fotbal, avem doar coruptie, scandaluri, rezultate de doi bani, antrenori ai nationalei de doi bani care se inlocuiesc unul pe altul periodic, in timp ce antrenorii romani valorosi antreneaza in strainatate. De fiecare data domnul Mircea Sandu gaseste alti vinovati dar nu se uita de loc in oglinda. DEMISIA !

BULA 25-09-2011 - 17:47

Impusca niste morti, ca de asta esti bun. Comenteaza la articole care nu deranjeaza Puterea.

neacsum 25-09-2011 - 18:25

Domnule Bula,
Ce te orbeste atat de mult incat sa sustii niste aberatii care nu numai ca nu pot fi dovedite, dar pot fi dovedite ca false printr-un simplu copy/paste.
https://www.ziuaveche.ro/opinie/triunghiul-basescu-libia-sarkozy-si-mondialii-25866.html
http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2011/09/cine-esti-dumneata-sa-ma-intrebi.html
http://www.stiri.com.ro/stire-332/nesimtirea-ca-distinctie.html
Am pus aici trei articole la intamplare in care laud puetrea actuala.Daca mai vrei, iti stau la dispozitie.

ParpanghELe : Transformati ZV.ro in gazete de perete 26-09-2011 - 02:53

Stimate d-le Nea..csum, purtand un dialog cu un scelerat, eliminat de pe toate saiturile, a carui dementa este evidenta , murdarind totul in jur va /ne puneti in situatia de colaboratori la gazeta de perete de la un spital de neuropshiatrie cu regim deschis. Am inteles ca dv. si un grup de ziaristi intretineti material acest ziar, dealtminteri drag noua.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult