Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Coruptie prin firme de consultanta la Oficiul de Cadastru Calarasi

Coruptie prin firme de consultanta la Oficiul de Cadastru Calarasi

scris de Ziua Veche
274 Afisari

DNA i-a trimis in judecata pe sotii Gheorghe si Carmen Luoana Sava, de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi, pentru infractiunile de conflict de interese si obtinere de foloase necuvenite din operatiuni comerciale perfectate cu agenti economici aflati sub controlul functionarului data de art. 11 din Legea 78/2000.


Pe langa trimiterea in judecata,
DNA a instituit sechestru asigurator pe o locuinta proprietate personala a sotilor Sava. Procurorii anticoruptie au depistat faptul ca sotii cadastristi (el – inginer sef, ea – consilier gradul I) au realizat foloase necuvenite in cuantum de 77.390 ron prin firma lor de consultanta in domeniul cadastrului SC GEOPROIECT SRL Calarasi, profitand de pozitiile publice detinute.

In rechizitoriu s-a retinut ca: “Fiind singurii actionari ai SC GEOPROIECT SRL Calarasi, cei doi inculpati au contractat si derulat, prin firma respectiva, lucrari cadastrale la realizarea carora au participat in virtutea functiilor pe care le detineau, desi activitatile in cauza erau incompatibile cu atributiile lor de serviciu. O parte dintre aceste lucrari au fost receptionate cadastral de inculpata Sava Carmen Luoana. Lucrarile cadastrale erau realizate prin intermediul persoanei juridice autorizate SC REC ELTA SRL, cei doi functionari incasand contravaloarea propriilor prestatii prin SC GEOPROIECT SRL. Concret, in cursul anului 2007, inculpatul Sava Gheorghe, in calitate de inginer sef al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi, conducand activitatea de control pentru lucrarile in domeniul cadastral realizate in judetul Calarasti, a indeplinit diverse activitati pentru SC REC ELTA SRL Slobozia, persoana juridica autorizata sa execute activitati in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei (depunand si ridicand pentru aceasta societate comerciala documentatii cadastrale la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi), a intermediat si a inlesnit efectuarea unor operatiuni comerciale de catre acelasi agent economic privat cu alte societati comerciale – SC CEPAG SRL, SC COPLA INVESTITII SRL, SC SONNET INVESTITI SRL, SC MARHAM AGRICOLA SRL, SC AMESTA INVESTITI SRL si SC GOLDEN GOSE ESTATES SRL (participand la realizarea efectiva a unor lucrari de specialitate in domeniul cadastrului, desi aceasta activitate era incompatibila cu calitatea sa de angajat al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasti). Contravaloarea lucrarilor de cadastru realizate de inculpat, mentionate anterior, a fost incasata de SC GEOPROIECT SRL, firma de consultanta si proiectare al carei asociat este inculpatul Sava Gheorghe impreuna cu sotia sa.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult