Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Costel Casuneanu si Catalin Voicu si-au inceput weekend-ul la DNA

Costel Casuneanu si Catalin Voicu si-au inceput weekend-ul la DNA

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Omul de afaceri Costel Casuneanu s-a prezentat, vineri, la DNA, el spunand ca nu mai are calitatea de inculpat in dosarul in care este acuzat senatorul Catalin Voicu, ci de invinuit, dupa ce, la solicitarea avocatilor sau, procurorul sef Daniel Morar a infirmat ordonanta de punere in miscare a actiunii penale pe numele lui. Tot vineri, si Catalin Voicu a fost chemat la sediul DNA. Senatorul este cercetat pentru trafic de influenta.


Casuneanua declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca el nu a dat bani decat cu titlu de imprumut, admitand astfel ca a dat intr-adevar 200.000 de euro cuiva, fara a preciza cui. Legat de contractul pentru care i-ar fi oferit bani senatorului PSD Catalin Voicu ca sa intervina pe langa magistrati de la instanta suprema, Casuneanu a aratat ca acel contract a fost castigat de „niste straini” care „au cerut cu 50 de miliarde mai mult decat ceream eu”. Costel Casuneanu a precizat ca s-a prezentat instantei cu o cerere de anulare a acelei licitatii pentru ca firma castigatoare a cerut o suma mult mai mare decat propusese firma sa si totusi a castigat.

 

Casuneanu a aratat ca si in aceasta situatie tot el a fost „cel chemat la DNA”. El a spus ca la iesirea de la DNA va fi o declaratie completa in care sa lamureasca toate acuzatiile care i se aduc de procurori. „Nu e vorba de alte sume decat de sume oferite cu titlul de imprumut, respectiv 200.000, dar care precizez inca o data, este un imprumut si nu vreau sa intru in alte detalii acum. Ati spus ca sunt inculpat, de ce dupa aceea nu ati spus si ca Daniel Morar mi-a admis plangerea si a infirmat ordonanta de punere in miscare a actiunii penale pe numele meu”, a declarat Casuneanu. 

Noi acuzatii pentru Voicu 

Vineri dimineata a fost la DNA si senatorul PSD Catalin Voicu, care nu a facut insa nicio declaratie la iesire. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Voicu le-a cerut, vineri, procurorilor sa il lase sa isi reciteasca declaratia data in fata anchetatorilor dupa ce a fost ridicat de acestia din trafic, la sfarsitul anului trecut. Cererea nu a fost admisa de procurori, care i-au precizat senatorului PSD ca nu pot face acest lucru deoarece tine de strategia anchetei.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Voicu faptul ca pe numele lui s-a mai formulat o acuzatie de trafic de influenta, vizand suma de 60.000 de euro pe care ar fi primit-o de la Costel Casuneanu pentru a interveni la magistrati sa rezolve favorabil un dosar al omului de afaceri. Cei 60.000 de euro i-ar fi fost dati de Casuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri, au precizat sursele citate. Catalin Voicu a fost chemat din nou, luni, la DNA, cand va trebui sa dea o declaratie in legatura cu aceasta noua acuzatie, potrivit acelorasi surse.

Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Procurorii i-au impus senatorului PSD Catalin Voicu sa nu ia legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Nastase si avocatul Cezar Bivolaru.

Catalin Voicu a mai fost audiat, in decembrie 2009 si in ianuarie, de catre procurorii anticoruptie, care i-au impus interdictia de a parasi Capitala. Senatorul a contestat masura la instanta suprema, insa apoi si-a retras contestatia.

In acelasi dosar, presedintele Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul PSD Catalin Voicu. Florin Costiniu este suspectat ca ar fi intervenit pe langa colegi judecatori de la Sectia de contencios administrativ de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionarea unui dosar in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu. Omul de afaceri Marius Locic a fost audiat si el in dosarul senatorului Voicu. Potrivit procurorilor anticoruptie, omul de afaceri Costel Casuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, senatorului PSD Catalin Voicu sa intervina pe langa judecatorii instantei supreme pentru a obtine o hotarare favorabila privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO International SRL Bacau si Compania Nationala de Autostrazi s Drumuri Nationle din Romania (CNADNR).

„In sarcina inculpatului s-a retinut ca in luna august 2009, Costel Casuneanu, asociat al SC PA &CO International SRL Bacau i-a cerut numitului Catalin Voicu sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, investiti cu solutionarea dosarului 3360/2/2009, avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si CNADNR, pentru ca acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale mentionate”, consemneaza instanta suprema in incheierea prin care au decis definitiv ridicarea interdictiei de a parasi Bacaul impusa lui Costel Casuneanu de procurorii DNA.

Instanta noteaza, in actul citat, faptul ca senatorul Catalin Voicu a fost de acord si, in schimbul interventiilor sale, ar fi pretins si ar fi primit de la Costel Casuneanu, foloase necuvenite in cuantum de 200.000 de euro, folosind in discutiile purtate termenul de „imprumut”, pentru a disimula fapta de coruptie.

„Ca urmare a acestei intelegeri, Voicu Catalin l-a contactat ulterior pe Florin Costiniu – presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si i-a cerut, ca in schimbul unor foloase materiale, sa-i determine pe magistratii investiti cu solutionarea dosarului sa adopte o solutie favorabila SC PA&CO International SRL Bacau, insa magistratii au pronuntat o solutie defavorabila, desi cei doi au facut numeroase interventii, asigurandu-l insa pe Casuneanu Costel ca se vor ocupa in continuare sa gaseasca o modalitate prin care solutia adoptata de instanta sa fie desfiintata si ulterior sa se adopte o alta favorabila omului de afaceri”, arata sursa citata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult