Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Crima din Braşov. Avocatul Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei. Vezi motivul

Crima din Braşov. Avocatul Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei. Vezi motivul

scris de D.S.S.
1 afisari

Avocatul braşovean Victor Teodorescu este acuzat că a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă, cazul fiind o premieră în România. Miercuri dimineaţa, anchetatorii au descins la domiciliul avocatului Victor Teodorescu , acesta urmând a fi dus la Bucureşti, pentru audieri, întrucât cercetarea cazului este realizată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme.

 

Victor Preşmereanu a omorat-o pe sotia avocatului Teodorescu la comanda acestuia

Teodorescu a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a-i ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro, au precizat pentru Mediafax surse judiciare.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie a.c..

Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Principalul suspect în acest caz, Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat preventiv în 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Anchetatorii au aflat că mama suspectului este o fostă clientă a avocatului. Preşmereanu le-a declarat atunci anchetatorilor că a avut legături cu familia avocatului Victor Teodorescu, însă nu o cunoştea personal pe soţia acestuia.

Tânărul a fost arestat în urma amprentelor care s-au găsit în apartamentul soţilor Teodorescu, însă el şi-a susţinut nevinovăţia şi a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Preşmereanu locuia fără forme legale în Braşov, împreună cu mama şi fratele său, şi se afla în timpul unei condamnări cu suspendare, sub supraveghere. În 2008, Preşmereanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

În 7 iunie, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus ca dosarul privind uciderea soţiei unui avocat din Braşov, în care este cercetat Erwin Victor Preşmereanu, să fie preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preluarea cauzei în care Erwin Victor Preşmereanu este cercetat pentru omor deosebit de grav a fost dispusă ca urmare a propunerii de preluare înaintată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cauza va fi instrumentată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei”, a precizat sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult