Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Crinuța Dumitrean, fost președinte al ANRP, reținută de DNA

Crinuța Dumitrean, fost președinte al ANRP, reținută de DNA

scris de B.C.R
15 afisari

Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost reținută joi de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru.
Crinuţa DumitreanLa sediul DNA, a fost solicitată o ambulanță, preventiv, întrucât Crinuța Dumitrean este însărcinată.
Crinuţa Dumitrean este cercetată în dosarul privind acordarea unei despăgubiri de peste 100 de milioane de lei acţionarului Universitatea Craiova Mihai Rotaru pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Dumitrean a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor la vremea respectivă.

Ea îşi va petrece noaptea în arest, urmând ca vineri procurorii să ceară instanţei supreme arestarea sa preventivă. La sediul DNA a fost chemată preventiv o ambulanţă în caz că fostei şefe a ANRP i se face rău, ea fiind însărcinată. Ea nu a avut însă nevoie de îngrijiri medicale, au precizat pentru Mediafax surse judiciare.

De asemenea, vor fi duşi vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) omul de afaceri Mihai Rotaru, evaluatorul Sergiu Negurici şi foştii membrii din comisia ANRP Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru.
Potrivit DNA, Sergiu Diacomatu, la la data faptei vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru, care făceau parte din aceeaşi comisie, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, în legătură despăgubirea lui Mihai Rotaru cu 108.932.000 lei, pentru un teren din Piteşti supraevaluat cu 87.291.596 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult