Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cristian Borcea, audiat la DIICOT

Cristian Borcea, audiat la DIICOT

scris de Șt. C
9 afisari

Cristian Borcea, fost președinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost adus luni dimineața la sediul DIICOT, pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul legat de deturnarea unor bani primiți de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea.

Borcea, din nou la aufieri

Borcea, din nou la aufieri

Cristian Borcea se află închis la Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 6 ani și 4 luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal.

De asemenea, la sediul DIICOT, a fost adus și Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este și el în închisoare, după ce a fost condamnat, în aprilie 2015, la 3 ani de închisoare în dosarul „Mită în elicopter”.

Până în prezent, mai mulți oameni din lumea fotbalului au fost audiați în calitate de martori în acest dosar, printre care Dumitru Costin, fost președinte al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori; Ștefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal; fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, președintele clubului Juventus Colentina; Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA); Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj; Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Procurorii susțin că, în perioada 2010 — 2012, s-a constituit un grup infracțional organizat, prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de dolari, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice. Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult