Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cristian Cioacă, CONDAMNAT definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare

Cristian Cioacă, CONDAMNAT definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare

scris de C.P.
7 afisari

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ANI ŞI 8 LUNI DE ÎNCHISOARE pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani.

Cristian Cioacă, CONDAMNAT definitiv la 15 ani și 18 luni.

Cioacă a fost dus de poliţiştii de la IPJ Argeş la Penitenciarul Colibaşi, unde a ajuns în jurul orei 18.30. El a fost ridicat de la locuinţa sa din Piteşti în jurul orei 17.10, fiind scos cu cătuşe la mâini din blocul în care locuieşte.

Poliţistul, care avea la el o geantă pe care o ţinea cu mâinile încătuşate, nu a făcut niciun fel de comentariu despre decizia instanţei.

În momentul în care a fost urcat de poliţişti în maşină, el le-a spus jurnaliştilor:”V-am pupat”, fără a face alte declaraţii.

El urmează să stea în carantină timp de 21 de zile, conform procedurilor, urmând să îi fie stabilit regimul de detenţie.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis majorarea valorii daunelor morale pe care poliţistul trebuie să le plătească familiei Ghinescu.

Astfel, se majorează de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despăgubirile pentru Emilia Ghinescu şi de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despăgubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei.

Totodată, se majorează despăgubirile reprezentând daune morale pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul poliţistului şi al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca prestaţia periodică lunară acordată acestuia să fie achitată de Cioacă până la împlinirea de către copil a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat, miercuri, după condamnarea definitivă a poliţistului, că este „o condamnare de compromis, pentru alte interese” şi că este o hotărâre „greşită”, adăugând că nu poate să explice „raţiunea din considerente juridice”.

„Este o condamnare de compromis, pentru alte interese, şi nu pot să explic raţiunea din considerente juridice. Este o hotărâre greşită, nu am niciun dubiu„, a spus Maria Vasii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult