Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cristian Popescu-Piedone, retinut de DNA

Cristian Popescu-Piedone, retinut de DNA

scris de D.P.
4 afisari

UPDATE-Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost reținut de procurorii DNA în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv, potrivit unor surse judiciare.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost adus vineri cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

piedone cu mandat la dnaAcesta nu a făcut declarații la sediul DNA. Tot la Direcția Națională Anticorupție au fost aduse pentru a fi audiate și două funcționare de la Aparatul de autorizare și control activități comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4.

Anterior, la audieri au fost aduși și cei trei patroni ai clubului Colectiv, dar și contabila firmei. Procurorii DNA au ridicat vineri documente de la Primăria sectorului 4, Administrația financiară, Registrul Comerțului și ISU.

DNA anunță că a început în dosarul „Colectiv” urmărirea penală in rem, pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.

Totodată, Serviciul pentru infracțiunile de corupție săvârșite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către cadre militare ale ISU București-Ilfov.

„Sunt indicii și date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viață și integritatea corporală a peste 180 persoane și s-a realizat un folos necuvenit administratorilor clubului Colectiv, constând în permiterea funcționării acestuia în afara cadrului legal și obținerea de venituri patrimoniale din activitățile desfășurate în aceste condiții”, se precizează într-un comunicat al DNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult