Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cristinel Bîgiu, șeful CJ Buzău, rămâne în arest

Cristinel Bîgiu, șeful CJ Buzău, rămâne în arest

scris de A.A.
2 afisari

Cristinel Bîgiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, rămâne în arest, a decis definitiv, luni, Curtea de Apel Bucureşti, care a respins contestaţia acestuia faţă de măsura preventivă.

Cristinel Bîgiu, șeful CJ Buzău, rămâne în arest.

Cristinel Bîgiu, șeful CJ Buzău, rămâne în arest.

Prin aceeaşi hotărâre, instanţa a dispus ca şi finul şefului CJ Buzău, Florin Colgiu, să rămână în arest.

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul acestuia, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, au fost arestaţi, în 7 decembrie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Tribunalul a arătat, în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Cristinel Bîgiu, că lăsarea sa în libertate a acestuia ar fi reprezentat o stare de pericol pentru ordinea publică.

Şeful CJ Buzău a fost ridicat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională din CJ, să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014 – 2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.

Procurorii spun că, după întocmirea acestor proiecte şi după aprobarea plăţilor de către Cristinel Bîgiu, Cojocea urma să îi dea mită preşedintelui Consiliului Judeţean jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma să recupereze banii de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţi ai celor trei proiecte.

Din iunie 2004 şi până în ianuarie 2005, Cristinel Bîgiu a fost vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Buzău, iar din ianuarie 2005 şi până în mai 2007 a fost prefect al judeţului Buzău. Ulterior, el a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, funcţie deţinută până în noiembrie 2008.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult