Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Csibi Istvan a plecat pe jos de la Penitenciarul Colibasi

Csibi Istvan a plecat pe jos de la Penitenciarul Colibasi

scris de Ziua Veche
1 afisari

Csibi Istvan-Foto AgerpresOmul de afaceri Csibi Istvan a plecat pe jos de la Penitenciarul Colibasi, de unde a fost eliberat joi seara, refuzand sa urce in autoturismul cu care il asteptau doi apropiati, un barbat si o femeie.

Dupa ce a iesit pe poarta penitenciarului, Csibi Istvan a refuzat sa faca declaratii si, dupa ce le-a adresat jurnalistilor o scurta fraza in limba maghiara, a plecat pe jos, fiind urmat la scurt timp de autoturismul care il asteptase. Cei doi ocupanti ai masinii au incercat, potrivit Agerpres,  in zadar sa il convinga sa urce, continuand sa mearga pe langa el pe soseaua care leaga orasul Mioveni de Pitesti.

  Csibi Istvan, arestat preventiv pentru infractiuni de natura economica, a fost eliberat joi seara din Penitenciarul Colibasi, in urma unei decizii a Curtii de Apel Pitesti care a admis inlocuirea arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara.
Judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti au respins recursul formulat de procurori fata de decizia Tribunalului Arges din data de 9 septembrie de a admite inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura de a nu parasi tara.
„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges impotriva incheierii din 9 septembrie 2010 pronuntata de Tribunalul Arges – Sectia Penala, in dosarul (…) privind pe inculpatul Csibi Istvan , nascut la 12 iulie 1965, aflat in Penitenciarul Colibasi”, se arata in incheierea de sedinta postata pe site-ul instantelor de judecata din Arges.
Decizia Tribunalului Arges din data de 9 septembrie a fost luata in baza articolului 139, alineat 1 din Codul de procedura penala, care prevede ca „masura  preventiva  luata  se  inlocuieste  cu  alta  masura  preventiva cand s-au schimbat temeiurile care au determinat luarea masurii”.
Conform deciziei Tribunalului Arges, Csibi Istvan va avea o serie de obligatii, printre care sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie de domiciliu, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere intocmit de acesta sau ori de cate ori este chemat, sa nu schimbe locuinta fara incuviintarea instantei, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme. Totodata, el este obligat sa nu se apropie de ceilalti inculpati, martori sau alte parti din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism l-au trimis in judecata, in martie 2008, pe omul de afaceri Csibi Istvan, acuzat de savarsirea unor infractiuni de natura economica.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in martie 2009, stramutarea dosarului in care harghiteanul Csibi Istvan este judecat pentru criminalitate organizata de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Arges.
Impreuna cu Csibi Istvan au mai fost trimise in judecata alte 17 persoane.
Potrivit procurorilor, grupul de criminalitate organizata condus de Csibi Istvan a desfasurat activitatea infractionala in perioada 1998-2004.
Din materialul probator rezulta ca, in perioada de referinta, Csibi Istvan i-a determinat pe ceilalti membri ai gruparii, desemnati administratori la societati satelit din grupul „Neptun”, sa comita o serie de infractiuni grave – inselaciune, delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani – care au condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.166.022 de lei, dintre care 24.768.356 de lei prin inselaciune si 14.397.666 de lei prin evaziune fiscala.

 

0 comentariu

hasu 10-05-2010 - 13:19

exact „specialistii” lor au bagat tara in colaps, nu ei au guvernat mai bine de 65% din perioada scursa de la revolutie? dar nici ceilalti nu au fost lipsiti de „specialisti” umfland aparatul birocratic cu pompa. vai de noi daca mai au inca solutii.

Viorica Ianc 10-05-2010 - 14:00

Ah !
Capul greu poate fi tinut numai de mana de pe
langa barbie !!!
Ce solutie au astia doi barbati ???
Este plina lumea de planuri.

Ceva palpabil !
Practic ! Cum iese badea george din iarna daca
arde sura cu fan dupa ce a trecut toamna !!!
Frumosilor ! Cu statu-in barba !

Corcodel de Parpange 10-05-2010 - 14:13

I N C O R P O R E !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult