Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CSM, aviz favorabil pentru reînvestirea Laurei Kovesi ca șef DNA

CSM, aviz favorabil pentru reînvestirea Laurei Kovesi ca șef DNA

scris de D.P.
10 afisari

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, luni, după votul CSM la propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, că rezultatul era așteptat și că există toate premisele de a crede că Direcția Națională Anticorupție va continua munca începută.

Prevenirea trebuie să aibă un rol important în eradicarea fenomenului corupției, a afirmat luni Laura Codruța Kovesi, la interviul de reînvestire în funcția de procuror șef al DNA, susținut în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„În ceea ce privește politicile de prevenție, am fost participanți activi la implementarea măsurilor dispuse în Strategia Națională Anticorupție 2012 — 2015, am participat de asemenea cu propuneri la noua strategie care este în dezbatere publică (…). Este extrem de important ca fenomenul corupției să fie eradicat nu doar prin represiune, ci și prin prevenire”, a declarat Kovesi, răspunzând unei întrebări adresate de Oana Schmidt-Hăineală, membru CSM.

În opinia șefei DNA, fiecare instituție publică ar trebui să identifice vulnerabilitățile interne și să încerce să prevină faptele de corupție.

„Noi centralizăm toate hotărârile definitive în cazurile noastre. Ar fi important pentru noi dacă fiecare instituție publică ar analiza aceste hotărâri judecătorești, pentru a identifica vulnerabilitățile și riscurile care există în interiorul instituției și ar încerca să ia măsuri de prevenire”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

laura kovesiMinistrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat luni, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, întrebată pe cine va propune pentru funcţia de procuror general al României, că a venit la CSM exclusiv pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Nu am nicio propunere pentru funcţia de procuror general. Am venit exclusiv pentru funcţia de procuror-şef al DNA”, a spus ministrul Raluca Prună, care participă la interviul pe care Laura Codruţa Kovesi îl susţine în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM pentru reînvestirea în funcţie.

Ministrul Justiţiei ar putea anunţa luni propunerea pentru funcţia de procuror general al României, dintre candidaţii Codruţ Olaru, Oana Schmidt-Hăineală, Gheorghe Ivan şi Augustin Lazăr.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult