Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CSM va verifica toate dosarele de mare corupţie

CSM va verifica toate dosarele de mare corupţie

scris de D.P.
3 afisari

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va verifica toate dosarele de mare corupţie aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în perioada 5 ianuarie – 20 ianuarie 2012, potrivit deciziei de marţi a Secţiei pentru judecători a CSM.

 Aceasta a stabilit criteriile care circumscriu „dosarele de mare corupţie” potrivit cărora vor fi cercetate dosare în funcţie de calitatea persoanelor din aceste cazuri (persoane ce ocupă funcţii de demnitate publică: parlamentari, miniştri, secretari de stat, conducători ai autorităţilor administrative centrale, prefecţi, consilieri judeţeni/preşedinţi de consilii judeţene).

Un alt criteriu după care vor fi cercetate dosarele sunt cele de natură pecuniară, respectiv un prejudiciu creat de minimum 50.000 lei, ori durata procedurilor şi riscul intervenţiei prescripţiei răspunderii penale în raport şi de perioada în care s-a efectuat urmărirea penală.

Termenul pentru depunerea raportului final, cu măsurile pe care Inspecţia Judiciară le va propune a fost stabilit pentru 27 ianuarie 2012, iar discutarea raportului şi a măsurilor ce se impun va avea loc în şedinţă de plen în 31 ianuarie 2012

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult