Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cătălin Voicu a cerut eliberarea pentru că soţia sa a rămas fără loc de muncă

Cătălin Voicu a cerut eliberarea pentru că soţia sa a rămas fără loc de muncă

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri seara, menţinerea în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Voicu a solicitat eliberarea  invocând situaţia sa familială. El a cerut să fie eliberat pentru a-şi proteja familia – cei doi copii minori şi soţia care  a rămas fără loc de muncă, resursele băneşti urmând să se împuţineze drastic.


Instanţa a constatat legalitatea măsurii arestării preventive a senatorului şi a respins cererea de eliberare condiţionată sub control judiciar formulată de avocaţii lui Cătălin Voicu, a informat Agerpres. ÎCCJ a mai respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara de către Cătălin Voicu şi l-a obligat pe acesta la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare. Decizia ÎCCJ poate fi atacată cu recurs în 24 de ore. Cătălin Voicu a negat toate acuzaţiile care i se aduc de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi s-a declarat “absolut nevinovat”.În anii ’50, regina probelor era denunţul. Acum, regina este interceptarea telefonică – colată, trunchiată, selectată. Niciuna din zecile de persoane audiate nu a declarat că aş fi intervenit pe lângă cineva, că aş fi făcut ceva. Totul este în faţa dumneavoastră, toate probele. Vă rog, în limita timpului dumneavoastră, să studiaţi acele acte şi să observaţi că nu am nicio vină”, a mai spus Cătălin Voicu.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, acuzat de două fapte de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult