Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE.Cu ce realizări s-a dat mare Vîntu în faţa instanţei

UPDATE.Cu ce realizări s-a dat mare Vîntu în faţa instanţei

scris de Matei Iliescu
2 afisari

UPDATE 16,50.Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar rămân în arest preventiv în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, decizia fiind luată, joi, de instanţa Tribunalului Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Andrei.
Următoarea verificare a legalităţii măsurii arestului preventiv se face după 60 de zile.

————————-

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, joi, la Tribunalul Bucureşti, că un grup de interese din jurul preşedintelui Traian Băsescu a încercat să preia Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă, însă el a zădărnicit această acţiune prin vânzarea postului de televiziune către un grup de investitori israelieni.

sorin_ovidiu_vintuAvocatul lui Vîntu, Marian Nazat, a precizat că valoarea tranzacţiei se ridică la 150 de milioane de euro, transmite Agerpres.

„Nu sunt acel infractor care aleargă prin Bucureşti cu barda după infractori mai mari sau mai mici. (…) Sunt zugrăvit de parchet şi de o anumită parte a presei susţinătoare a actualului regim drept un infractor sinistru, pe care nimic nu îl poate opri să săvârşească infracţiuni în serie. Sunt aici pentru că s-a încercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosind un mic ticălos şantajabil. Se credea că dacă sunt arestat, postul va fi preluat de Sebastian Ghiţă, însă au ignorat informaţia că eram în negocieri de o lună şi jumătate cu un grup de investitori israelieni pentru vânzarea postului. Toată strategia pusă la cale de grupul din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregătit-o lui Traian Băsescu. (…) Din ianuarie, domnul Sebastian Ghiţă nu a mai avut bani. Eu sunt cel care a adus milioane de euro la Realitatea TV, bani din alte afaceri”, a spus Vîntu.

Declaraţiile au fost făcute în timpul dezbaterii recursului formulat de Parchetul General împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 din 23 mai prin care a fost revocată arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar într-un dosar în care sunt acuzaţi că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft.

„Am construit 11.000 de locuri de muncă. Trei ani de zile am furnizat reviste culturale şi ştiinţifice pentru şcolile din mediul rural. După închiderea scandalului FNI, am construit trustul Realitatea, o platformă de exprimare liberă şi de excelenţă în jurnalism. Am declanşat cu Realitatea o serie de proiecte naţionale importante – „10 pentru România”, pentru a recupera valorile românilor şi „România prinde rădăcini”, prin care am plantat 450.000 de arbori”, s-a lăudat Vîntu în faţa instanţei.

Pe 23 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, în stare de arest preventiv, cei doi fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult