Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cum să-l scoatem pe Bercea Mondialu din arest, episodul 5

Cum să-l scoatem pe Bercea Mondialu din arest, episodul 5

scris de D.P.
8 afisari

Curtea de Apel Craiova judecă luni recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt la cea de-a cincea decizie a Tribunalului Olt de înlocuire a măsurii arestării preventive a interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, cu aceea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu – municipiul Slatina.

Bercea Mondial ramane in arest

foto: Adevărul

Magistraţii Tribunalului Olt au decis pe 17 ianuarie, pentru a cincea oară, că Bercea Mondialu ar putea fi judecat în stare de libertate. La celelalte patru hotărâri de acest fel ale Tribunalului Olt, Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de procurori, iar Bercea Mondialu a rămas în continuare în arest preventiv.
Bercea Mondialu a fost arestat pe 20 februarie 2011 într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Bercea Mondialu a cerut, în repetate rânduri, să fie eliberat sub control judiciar, pe motive de boală, însă solicitarea i-a fost respinsă. El mai este cercetat, în prezent, în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale.
Bercea Mondialu a fost trimis în judecată, pe 26 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, şi pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată.
În vederea recuperării prejudiciului, prin ordonanţa procurorului s-a dispus instituirea unui sechestru asigurător asupra conturilor sale, în suma de 102.609 euro şi 436.864 lei, precum şi asupra a 13 imobile deţinute de acesta.
Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în perioada 2001 – 2005, Bercea Mondialu ar fi acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare suma de 5.080.359 lei, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, acesta a ridicat din conturile societăţilor administrate, în baza unor documente fictive, suma de 1.840.400 lei – reprezentând salarii, sume pe care le-a reintrodus în circuitul financiar al societăţilor administrate. Tot în baza unor documente fictive, Sandu Anghel a ridicat din conturile unei societăţi comerciale dividende în sumă de 196.800 lei, iar din contul alteia în sumă de 324.350 lei, în condiţiile în care societăţile din conturile cărora a ridicat aceste sume au înregistrat pierderi lună de lună. Bercea Mondialu este acuzat şi de faptul că a distrus sau ascuns actele contabile aparţinând celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost, cu scopul de a îngreuna şi obstrucţiona controlul organelor fiscale, situaţie ce a impus efectuarea verificărilor de pe extrasele de cont ridicate din unităţile bancare, unde societăţile administrate au avut deschise conturile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult