Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat la șase ani de închisoare pentru corupție, a fost găsit în Turcia

Cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat la șase ani de închisoare pentru corupție, a fost găsit în Turcia

scris de A.B.
291 Afisari

Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, condamnat la șase ani de închisoare pentru corupție, a fost găsit în Turcia. El ar fi ajuns în această ţară în urmă cu un an, după ce a fugit de executarea pedepsei.
Potrivit unor surse, Ionuţ Costea, fostul preşedinte al Eximbank, condamnat la 6 ani de închisoare, ar fi plecat în Turcia în februarie 2023, înaintea verdictului definitiv din mai 2023.

Fostul cumnat al lui Mircea Geoană a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru mită în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti-Constanţa.

El a fost dat în urmărire internaţională.

Pe 26 ianuarie 2024, Tribunalul Bucureşti a considerat că sunt întrunite condiţiile pentru cererea extrădării lui Ionuţ Costea. Ministerul Justiţiei urmează să întocmească documentele necesare cererii de extrădare din Turcia.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare şi fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Fostul deputat PDL Cristian Boureanu a scăpat de închisoare. Faptele s-au prescris.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult