Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Curtea Constituțională a analizat proiectul de modificare a Constituției, cu 25 de obiecții

Curtea Constituțională a analizat proiectul de modificare a Constituției, cu 25 de obiecții

scris de G. D.
9 afisari

Curtea Constituțională a finalizat analiza proiectului de revizuire a Constituției, proiect înaintat de USL. Judecătorii CCR au găsit mai multe articole neconstituționale în proiectul coordonat de Crin Antonescu.

Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei

După ce sâmbătă Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, anunțase că sunt cel puțin 10 articole cu probleme de constituționalitate, duminică, la finalul ședinței numărul acestor articole a crescut la 25.

Decizia Curții Constituționale referitoare la proiectul de modificare a fost votată, iar rezultatul va fi publicat în Monitorul Oficial. Parlamentul nu este obligat să respecte constatările făcute de CCR. Motivarea deciziei va fi publicată, însă, peste câteva săptămâni, ea având în jur de 100 de pagini.

Augustin Zegrean a declarat că, pentru multe din articolele vizate, judecătorii Curţii au făcut recomandări de rescriere, de recorelare a textelor şi de înlocuire a unor expresii din texte.

„Noi am considerat că textele trebuie să fie conforme atât cu Constituţia şi limitele prevăzute de Constituţie, cât şi cu principiile dreptului constituţional, principiile statului de drept”, a precizat Zegrean.

Printre articolele criticate de Curte se numără cele prin care președintele ar urma să fie obligat să numească un prim ministru sau un ministru indiferent dacă este de acord sau nu.

De asemenea, obligativitatea persoanelor fizice de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare a fost considerată neconstituțională.

Nici încetarea calității de deputat sau senator la plecarea din partid nu a fost considerată constituțională de CCR.

Crin Antonescu a declarat la momentul finalizării proiectului că acesta a fost trimis și Comisiei de la Veneția, pentru un punct de vedere. Intenția alianței USL era aceea de a organiza anul acesta un referendum, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, pentru aprobarea proiectului de modificare a Constituției.

6 comentarii

digital 16-02-2014 - 21:28

păi, publicați și voi variantele în discuție, că altfel vă faceți de tot kktul !

digital 16-02-2014 - 21:47

Augustin Zegrean a declarat că, pentru multe din articolele vizate, judecătorii Curţii au făcut recomandări de rescriere, de recorelare a textelor şi de înlocuire a unor expresii din texte.

păi boul asta putea să recomande orice cretinătăți !
dacă sunteți profi, faceți un articol complet despre aberațiile ăstuia, dacă nu, lăsați-vă bă, de meserie!

urbos 16-02-2014 - 23:10

Asta pentru ca leprele de la PSD au vrut „modificarea” actualei Constitutii si nu o noua Constitutie, caz in care gunoierii de la CCR n-ar mai fi avut drept de a mai da din cioc.

UnUL 16-02-2014 - 23:26

Am mai vorbit de asta. tovarășe doctor în drept (sau în strâmb!); mai studiază !

urbos 16-02-2014 - 23:45

Iesi ma vierme semidoct d-aici!

UnUL 17-02-2014 - 00:10

Chestia cu „semidoctul” mi-a plăcut: ai un umor nebun – la fel de nebun ca tine..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult