Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Curtea de Apel: Mihai Stoica rămâne în închisoare

Curtea de Apel: Mihai Stoica rămâne în închisoare

scris de C.S.
7 afisari

Mihai Stoica rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel a Capitalei i-a respins, vineri, contestaţia în anulare privind condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare din dosarul transferurilor, decizia instanţei fiind definitivă.

Mihai Stoica rămâne în închisoare.

Contestaţia lui Stoica a fost luată în discuţia la 23 mai, când acesta a spus că a ajuns să fie „disperat” ca urmare a condamnării din dosarul transferurilor, precizând că familia sa, respectiv soţia şi fiica, se întreţine din pensiile părinţilor săi.

„Ştiu că justiţia nu are o latură socială, umană, dar condamnarea mea condamnă familia, care trăia aproape în exclusivate din veniturile mele – substanţiale, dar justificate. (…) Familia mea trăieşte din pensiile părinţilor mei de 80 şi 77 de ani”, a mai spus Stoica, din boxa condamnaţilor.

Mihai Stoica a mai declarat în faţa instanţei că pedeapsa „a fost dată cu rea-credinţă” şi că se gândeşte chiar să reclame România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Nu mi s-a aplicat niciodată legea mai favorabilă. Nu înţeleg de ce acea pedeapsă nu a fost dată cu suspendare. (…) Această instanţă (CAB – n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ştiind foarte bine că o speţă identică a dat câştig de cauză condamnatului, obligând Italia să plătească despăgubiri. Este indubitabil că voi avea câştig de cauză la CEDO”, a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat supărarea că nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauză că Penitenciarul Rahova nu are în grila de cablu TV postul care a transmis meciul. „Echipa pe care am condus-o a câştigat titlul, iar eu n-am putut să văd meciul (Steaua – Oţelul, disputat marţi – n.r.) la televizor. Peste câteva ore, echipa mea dispută finala Cupei României, iar eu sunt în penitenciar”, a spus Mihai Stoica.

În sala de judecată a fost prezentă atunci şi fiica lui Stoica, aceasta sărindu-i în braţe, plângând, la finalul procesului. Iniţial, jandarmii au încercat să o oprească, însă completul de judecători i-au permis să intre în contact cu tatăl său.

Mihai Stoica îşi execută pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani şi şase luni de închisoare, în regim închis, la Penitenciarul Rahova.

În 14 mai, Judecătoria Sectorului 5 a respins o cerere a acestuia de schimbare a regimului de executare a pedepsei.

1 comentariu

neacsum 30-05-2014 - 18:16

Saracu Mihai Stoica. Ce nu interleg eu este de ce instanta trebuie sa se gandeasca la familia lui. El cand a dat cu vastu, nu s-a gandit?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult