Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul Gheorghe Coman a fost arestat

Deputatul Gheorghe Coman a fost arestat

scris de G. D.
10 afisari

Curtea Supremă a judecat recursul făcut de procurorii DNA la decizia din decembrie privind cererea de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman și a decis ca acesta să fie arestat pentru 30 de zile. Deputatul a fost ridicat de procurori tot din trafic, pe DN2.

Camera Deputaților a avizat arestarea preventiva a deputatului PC Gheorghe Coman. (foto: Mediafax)

În urma deciziei instanței, procurorii a început demersurile pentru încarcerarea politicianului, însă acesta nu se mai afla în București la ora pronunțării sentinței. În jurul orei 22, acesta a fost identificat în trafic, în mașina sa, pe DN2, Urziceni – Buzău.

Procurorii au venit la termenul de marți cu argumente noi, care să dovedească că Gheorghe Coman a fugit de la locul flagrantului și a făcut-o cu bună știință, în timp ce avocatul acestuia a susținut contrariul.

Potrivit procurorilor, deputatul Gheorghe Coman l-a acroşat cu maşina pe denunţătorul care i-a dat banii şi a lovit autovehiculul în care se afla echipa DNA. Avocatul Bogdan Vlad a spus că era întuneric și Coman nu avea cum să știe că este un flagrant. De asemenea, procurorii au înregistrat o convorbire telefonică a lui Gheorghe Coman în care recunoștea că a fugit de procurori.

Singura măsură preventivă a instanței, luată în 27 decembrie, a fost interdicția de a părăsi țara timp de 30 de zile. Avocații au contestat această măsură.

Deputatul Gheorghe Coman a fost prins în ziua de 19 decembrie, la finalul unei urmăriri, fiind acuzat că a primit mită de la o persoană pe care trebuia să o mențină în funcție. Gheorghe Coman a fost audiat la sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat timp de mai multe ore.

Potrivit materialului procurorilor, Gheorghe Coman își stabilise un cerc relaţional format din persoane care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, printre demnitari şi lideri politici. Deputatul intermedia prin aceste persoane rezolvarea unor interese private vizând, în principal, sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante.

Gheorghe Coman făcea aceste lucruri în schimbul unor servicii, precum asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea, angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a favoriza o societate comercială verificată, administrată de un consilier al Partidului Conservator.

Parlamentul României a votat pozitiv, la cererea ministrului Justiției, ridicarea imunității parlamentare și a încuviințat arestarea peventivă a deputatului.

Gheorghe Coman a devenit parlamentar pe listele PPDD, la alegerile din 2012, iar câteva luni mai târziu a fost racolat de PC, devenind șeful filialei Buzău a partidului chiar în decembrie.

6 comentarii

ValVerde 07-01-2014 - 21:03

Asta are mecla de cotoi care a-nghitit canarul…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-01-2014 - 21:14

A i ajuns , AGENT CONSTATATOR de
Factura lu’Bula maistru instructor de BANIE !
Te-ai …ajuns !

ValVerde 07-01-2014 - 21:17

Au !!! Asta a durut !!!
Nu da sub centura, basistule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-01-2014 - 21:22

La …bose ,la Bose !

Doar , o remarca ;
Bhouleanu Lustruytor este reevaluat !cu un IQ pwe la 42 !

Iar Pro’s Tache , i-ti sufla in
C E A F F a !

Titircă Inimăbună 08-01-2014 - 01:17

De la familia Năstase, mesaj emoţionant – A rămas pe umerii mei sarcina să fur de la stat pentru familie.

Mesaj înduioşător al lui Andrei Năstase – Tata mi-a spus că de aici încolo va rămâne pe umerii mei sarcina să fur de la stat pentru întreaga familie. Cât a putut, s-a ocupat el, dar acum spune că trebuie să mă descurc singur, deşi am doar 27 de ani. Probabil sunt puţine familii în care copiii ajung la vârste atât de fragede să joace rolul părinţilor săi.

CEO 08-01-2014 - 15:07

“Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat.
Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează, caută diverse pretexte pentru cedarea prestaţiei către operatorii privaţi, şi astfel prin noul mers al trenurilor intrat în vigoare la jumătatea lunii decembrie 2013 au fost scoase peste 200 de trenuri de pe rute rentabile. În ultima perioadă, Valentin Dorobanţu, omul garantat de Relu Fenechiu, este preocupat să blocheze accesul ceferiştilor de pe calculatoarele companiei la site-urile ziarelor care fac dezvăluiri despre şmenurile sale. Însă, site-ul noului mers al trenurilor este nefuncţional de la intrarea în vigoare a acestuia, şi astfel compania de stat este practic sabotată chiar de către managerul privat care ar trebui să o rentabilizeze.

Mai nou, Valentin Dorobanţu a propus Consiliului de Administraţie înfiinţarea Direcţiei de Audit (direcție care trebuia sa existe încă de la numirea acestuia în funcţie de către Fenechiu), post care, este destinat Roxanei Cozmanciuc, fina lui Relu Fenechiu. De fapt, Valentin Dorobanţu s-a lăudat către apropiaţii săi că el face ce vrea cu membrii Consiliului de Administraţie pentru că preşedintele Alexandrina Gătej este străină de problemele căii ferate. Însă, Dorobanţu îşi promovează aranjamentele în Consiliul de Administraţie prin intermediul directoarei Dana Galbeni Răchilă, prietenă la cataramă cu mâna dreapta a managerul privat, şefa achiziţiilor de la CFR Călători, Carmen Maria Popescu. De fapt, familiile celor două doamne au avut, în anii trecuţi, împreună o firmă (Bononnia Caffe SRL Bucureşti) pe care au vândut-o către alţi acţionari.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult