Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Dan Adamescu, retinut de procurorii DNA

UPDATE Dan Adamescu, retinut de procurorii DNA

scris de S. P.
3 afisari

UPDATE 2 – Dan Adamescu, patronul companiei de asigurări Astra, a fost adus cu mascații, în această dimineaţă, la DNA. Procurorii l-au chemat pentru explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru dare de mită. După câteva ore de audieri, ei au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Dan Adamescu.

“Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.

Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar .

Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.

Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu Ion, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC BAUMEISTER S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013.

În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa Elena,în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”, potrivit DNA.

UPDATE Omul de afaceri Dan Adamescu a fost adus, joi, cu o dubă la DNA, fiind escortat de trupele speciale, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere.

Omul de afaceri Dan Adamescu, adus cu duba la DNA

Dan Adamescu a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa.

Dan Adamescu nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Dan Adamescu a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că a încălcat obligaţiile stabilite în cadrul măsurii controlului judiciar.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită. Adamescu a fost în 22 mai la DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile. În aceeaşi zi, procurorii au făcut  percheziţii la locuinţa lui Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, în dosarul în care judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

4 comentarii

digital 05-06-2014 - 13:36

ăsta trebuia adus cu dricul!

mircea 05-06-2014 - 15:37

asta este intelectuali de ai lu Basescu si prefesorul Un-N-nUL care nu stiu nici sa numere,pana acum nu au fost in stare sa ne numere sa ne spuna cati suntem-Recesamantul.Iata ce inculti avem :la conducerea PMP si-au depus candidatura mai multi decati membri are partidul,scoliti se PCR,PDL si PMP

UnUL 05-06-2014 - 15:54

Eu știu să număr, dar tu ai învățat să scrii?

mircea 05-06-2014 - 16:53

cu cifre de tipar sau de mana????si sa ne zici si noua unde ai invatat la raionala sau la Stefan BUrghiu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult