Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Adamescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Dan Adamescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

scris de C.S.
3 afisari

Curtea de Apel București a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat de două infracțiuni de luare de mită.

Dan Adamescu rămâne în arest.

Dan Adamescu se află în sediul Curții de Apel București, chiar dacă i-a expirat ordonanța de reținere, el urmând a fi dus în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro și 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București — Secția VII Civilă, pentru ca în schimb magistrații să dispună în dosare privind procedura insolvenței soluții favorabile unora dintre societățile la care era acționar.

„Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal și în aceeași zi banii au ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soției suma de bani”, susțin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, și anume în luna decembrie 2013.

„În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovența, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat'”, au mai reținut anchetatorii.

2 comentarii

urbos 06-06-2014 - 19:49

Mogului lui Basescu. Unul dintre ei. Lepadatura asta fura banii oamenilor din asigurari ca sa hraneasca cloaca de viermi basisti de la Romania Libera. Astia sint basistii!
E comic sa vezi cum scursurile basiste evita subiectul. Javrele isi gasesc alte subiecte la care sa raga si sa guite ca apucatii. Dar ce sa le ceri astora daca insisi marii deontologi de la Romania Libera, excremente cu statul de drept si coruptia in gura non stop, mari scursuri luptatoare, tac malc.
La moartee!

CARMEN 07-06-2014 - 04:28

HOT DE HOT, DOVEDIT?
Directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat, miercuri,din funcția de la conducerea companiei !!!!!
Această „demisie” ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională Anticorupție(DNA) îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un milion si jumătate de euro. Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, COSTEL COMANA. Carcotasii spun ca nu v-a face „purici” multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.
JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN “TOTALITATE LEGALE” ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult