Dan Diaconescu, "pârât" la Parchet înşelăciune Oltchim | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Diaconescu, “pârât” la Parchet pentru înşelăciune în cazul Oltchim

Dan Diaconescu, “pârât” la Parchet pentru înşelăciune în cazul Oltchim

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE: Plângerea penală împotriva lui Dan Diaconescu a fost refuzată întrucât programul Parchetului se încheiase, ea urmând să fie depusă, joi, 4 octombrie.


Parchetul de pe lângă ÎCCJ a fost sesizat miercuri de Remus Vulpescu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de către Dan Diaconescu, în cazul Oltchim.

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, “pârât” la Parchet pentru înşelăciune în cazul Oltchim

„Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a Statului Român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim S.A. Râmnicu-Vâlcea”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Activitatea infracţională reclamată a fost săvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim S.A. şi a drepturilor decurgând din această calitate, de către Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infracţională reclamată prezintă elemente transfrontaliere, susţine MECMA.

„În cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază ca prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim S.A. şi OPSPI„, se mai arată în comunicat. În acest context, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie, Remus Vulpescu, şi-a exprimat public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a SC Oltchim S.A şi şi-a anunţat demisia din funcţie.

Oltchim face victime – Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a demisionat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult