Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Diaconescu a fost trimis în judecată

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată

scris de Ziua Veche
6 afisari

 Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, şi ceilalţi inculpaţi din dosar au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, anunţă DNA, potrivit Agerpres.

 

 Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

 În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei „Atac la persoană”.

 În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că, în perioada mai – septembrie 2009, inculpatul Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul coinculpatului Pârv, asupra unui primar al unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro. Sub presiunea acestor ameninţări, primarul respectiv i-a remis efectiv inculpatului Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

 DNA precizează că, în cursul lunii aprilie 2005, inculpatul Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii, cât şi indirect, prin intermediul inculpatului Ghezea, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă”, difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra unui om de afaceri, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

 În vederea recuperării sumei care a reprezentat obiectul infracţiunii de şantaj, a fost instituit sechestru asigurător asupra unui imobil din municipiul Arad, aparţinând inculpatului Pârv, până la concurenţa sumei 30.000 euro li 42.000 de lei.

 La data de 23 iunie 2010, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Dan Diaconescu şi Doru Pârv, însă două zile mai târziu Tribunalul Bucureşti a înlocuit măsura arestării preventive a patronului OTV cu cea de obligare de a nu părăsi ţara.

 Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

 

0 comentariu

cercetas 11-05-2010 - 22:19

Fie eutanasia cat de rea, tot mai bine-n tara mea! Pardon, a lor.

caramache 12-05-2010 - 02:49

Pai cine te tine in tara altora?

gigisrl 12-05-2010 - 02:52

Traian Basescu si-a demonstrat abilitatile de paianjen veninos, fata de trantorii supusi , i-a sedus si folosit pina cand utilitatea acestora devenea mult prea riscanta. Acum si-a delegat atributiunile catre matca blonda de Plescoi. Ambitioasa si insetata de putere, cu intepaturi 100% letale pentru amatorii de senzatii tari, care incearca sa-i tulbure existenta.
„Matca (Regina viespilor) este o suverana trufasa, cu un apetit sexual nemasurat, dublat de un comportament pe deplin libertin.Viespea parazit isi alege cu grija victimele, prefera insa paianjenul. Daca il inteapa, paianjenul isi va petrece ultimele ore din viata construind un cocon din matase care va deveni casa asasinului sau. Cand paianjenul termina de construit gogoasa de matase, viespea isi omoara victima. Apoi isi ia locul linistita in casuta nou formata, la siguranta, imprejmuita de panza de paianjen a victimei sale. Ea se imperecheaza fara opreliste cu cat mai multi masculi pentru a maximiza astfel numarul de urmasi. La inceput suverana va alege se eclozeze un numar relativ mic de soldati care sa o ajute sa-si exinda si consolideze cuibul-colonie. Cand numarul supusilor creste, regina se va dedica doar secventelor lungi de dragoste . Aceeasi regina, are capacitatea de a inmagazina in propriul corp adevarate rezerve de material necesar inmultirii pentru zilele grele cand masculii disponibili dispar de pe radar. Aidoma unei banci de material reproductiv, strange bani si actiuni albe pentru zilele negre si racoroase care o asteapta .”

gogu 12-05-2010 - 03:15

base laso dracu mai fura omu da nu asa ajunge platitine can ue ca ati vindut resursele toate si astia doar au ridicat pretu cai piata libera asa ca e timpul sa ne plateasca can ue cum e normal si atunci vor fi bani pt tot ca la salariu de 2500 de euro sint destui bani pt sanatate invatamint etc ajunge ati furat destul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult