Dan Diaconescu dat pe mâna DNA | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Diaconescu dat pe mâna DNA

Dan Diaconescu dat pe mâna DNA

scris de C.P.
10 afisari

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat vineri că plângerea depusă de OPSPI împotriva lui Dan Diaconescu este de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dan Diaconescu dat pe mana DNA

Din analiza plângerii depuse de OPSPI împotriva lui Dan Diaconescu rezultă că faptele atrag competenţa DNA‘, precizează PÎCCJ. Plângerea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) împotriva lui Dan Diaconescu a fost transmisă miercuri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PÎCCJ).

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a sesizat PÎCCJ cu privire la săvârşirea de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune. Diaconescu este acuzat că a produs o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim SA şi OPSPI, după cum anunţa un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. ‘Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim S.A. Râmnicu-Vâlcea’, se arăta în comunicatul MECMA.

Potrivit sursei citate, activitatea infracţională reclamată a fost săvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim SA şi a drepturilor decurgând din această calitate, de către Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infracţională reclamată prezintă elemente transfrontaliere. ‘În cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază că prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim SA şi OPSPI’, se mai arată în comunicat. În acest context, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, şi-a exprimat public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a SC Oltchim S.A şi şi-a anunţat demisia din funcţie.

3 comentarii

ghimpe 05-10-2012 - 20:07

D D a dat in judecata guvernul PONTA si cere despagubiri de 2.000.000.000 Euro.

digital 05-10-2012 - 20:17

și care-i problema?!

ghimpe 05-10-2012 - 20:09

ZIUA VECHE stati destul de rau cu informarea corecta si rapida a publicului din ROMANIA!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult