Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara pe durata procesului

Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara pe durata procesului

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Judecătoria Sectorului 1 a decis, marţi, ca patronul OTV, Dan Diaconescu, să nu poată părăsi ţara pe durata procesului în care este judecat pentru fapte de şantaj, împunându-i totodată să nu discute în vreun fel cu părţile vătamate sau cu inculpaţii din dosar, nici măcar prin mass-media. Instanţa bucureşteană a admis, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara în cazul lui Dan Diaconescu, transmite Mediafax.

Totodată, instanţa a decis ca Diaconescu să să nu se apropie de partea vătămată Ion Florin Moţ, de inculpaţii Dorel Petru Pârv şi Ghezea Mitruş şi de martorii Cornelia Marga, Angelica Flueraş, Oana Mihaela Moise, Petru Sasu, Daniel Cristian Croitoru, Corina Simona Codeuş, Cristina Predescu, Sorin Mircea Oprescu, Andrei Ioan Chiliman, Denis Laurenţiu Diaconescu, Paul-Petre Ţărdea, Sorin Marcel Puşcaş, Sorin Gheorghe Micula-Cociuban, Constantin Romeo Ţociu, Petre Năstase, Gabriel Viorel Matyas, Cătălin Alexandru Macovei, Horia Georgescu, Adrian Horia Miclescu, Mircea Bolunduţ, Nelu Ciobanu şi Vasile Drăghici şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, inclusiv prin mass-media.

Prin aceeaşi decizie de marţi, instanţa i-a mai impus lui Diaconescu ca pe durata măsurii preventive să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. 

Diaconescu este avertizat de instanţa de judecată că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti poate lua faţă de el măsura arestării preventive. Această decizie poate fi contestată de avocaţii celor în cauză. Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată, în 21 octombrie, de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult