Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE- A cerut Dan Diaconescu 25 de milioane de euro mita pentru berea Redd?

UPDATE- A cerut Dan Diaconescu 25 de milioane de euro mita pentru berea Redd?

scris de Ziua Veche
5 afisari

UPDATE, vineri, 14.30: Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost iarasi la DNA, vineri, unde a stat doua ore. La iesirea, el a declarat ca va veni si zilele urmatoare pentru a citi materialul pus la dispozitie de procurorii DNA, apreciind ca este un volum mare de documente de studiat.


UPDATE ora 14,15 – Patronul postului OTV Dan Diaconescu a afirmat, joi, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca procurorii il acuza ca ar fi cerut mita 25 de milioane de euro, de la compania Ursus pentru a fi stopata o ancheta jurnalistica in anul 2009.

Dan Diaconescu s-a aratat stupefiat de acuzatiile aduse de procurori, precizand ca aceasta acuzatie nu este reala.

Totodata, Diaconescu a tinut sa precizeze ca in urma acelei anchete jurnalistice privind berea Reds din 2009, produsa de compania Ursus, postul OTV a fost amendat, in doua randuri, de catre CNA, cu amenzi a cate 30.000 de lei, in total fiind vorba de 60.000 de lei.

In plus, a mai aratat Diaconescu, din discutiile cu procurorii ar fi aflat ca procurorii ii pregatesc un al patrulea dosar, in care ar fi vorba despre faptul ca el transporta catre Iran saptamanal aproximativ 10-11 tone de lingouri de aur.

Dan Diaconescu a spus ca nu intelege cum de procurorii ii tin orarul curselor personale, precizand ca din contextul discutiilor procurorii nu ar fi siguri ca el transporta aur putand fi vorba chiar de heroina.

Cu toate acestea Diaconescu spune ca nu se va da inapoi de la candidatura de la Presedintia Romaniei, precizand ca si in cazul in care va fi arestat va fi la un moment dat eliberat dupa viitoarele alegeri prezidentiale, cand „rezultatul lui va fi unul favorabil, iar legea va impune astfel”.

Intrebat daca procurorii DNA i-au prezentat probe concrete care sa fundamenteze aceste acuzatii acesta a aratat ca nu poate dezvalui din cauza interdictiei pe care o are de la procuror, dar in schimb s-a referit la presupuse erori procedurale si la abuzuri ale procurorilor si judecatorilor in primul sau dosar, in care s-a inceput deja prezentarea materialului de urmarie penala.

Diaconescu a precizat ca va continua sa vina la DNA si in zilele urmatoare impreuna cu aocatii sai pentru a studia cele 16 volume, care compun dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe primarul comune aradene Zarand si pe omul de afaceri Petre Paul Tirlea.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat, joi dimineata, la DNA, unde a fost citat in legatura cu ultimele acuzatii de santaj in legatura cu berea Redds produsa de Ursus, cat si pentru a studia materialul de urmarire penala privind cauzele in care este cercetat de mai mult timp.

Dan Diaconescu a fost citat, joi dimineata, in doua dosare, cel privind santajarea primarului din Zarand, Ion Mot si a omului de afaceri Petre Paul Tardea si, respectiv, cel privind un presupus santaj in legatura cu berea Redd produsa de Ursus.

 

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca patronul postului OTV, Dan diaconescu, jurnalistul Silviu Alupei, si ale doua persoane, au fost citate, joi, la DNA, pentru a le fi aduse la cunostinta invinuirile intr-un nou dosar deschis pe numele realizatorului.

Avocatul postului OTV, Catalin Daniel Fenechiu, a confirmat pentru Mediafax, informatia precizand ca la DNA, au fost citati Dan Diaconescu, jurnalistul Silviu Alupei, Diana Voiculescu, directorul postului OTV, si Doru Andrei Costin Iuga.

Procurorii DNA, politia si Jandarmeria au descins, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au cautat probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescusi altor persoane in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult