Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Mihai Toader: 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Dan Mihai Toader: 6 ani de închisoare pentru luare de mită

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul şef al Poştei Românie, Mihai Toader să fie condamnat la 6 ani cu executare în dosarul „Poşta”.

Posta Romana Decizia de condamnare a Tribunalului Bucureşti nu este una definitivă, astfel că aceştia pot ataca cu apel. În dosarul „Poşta”, fostul director general al CN Poşta Română Dan Mihai Toader a fost condamnat luni, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la 6 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a păgubit compania cu peste 4 milioane de euro.

În acelaşi dosar, potrivit realitatea.net, omul de afaceri, Maricel Păcurare a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a mai condamnat în acest dosar pe Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), şi pe Niculae Pintilie, administratorul societăţii Continental Asig, la pedepse de câte şase ani de închisoare cu excutare. Totodată, conform Mediafax, Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisă, administrator la Pronova şi Lucian Beşchea au primit pedepse de câte cinci ani de închisoare cu executare.

Dan Mihai Toader, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA (CNPR), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, şi stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale.

Potrivit DNA, în perioada 2005-2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a SC Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situaţiei juridice a imobilului. Prejudiciul în dosarul „Poşta” este evaluat la peste 8,6 milioane euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult