Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Voiculescu solicită anularea condamnării sale

Dan Voiculescu solicită anularea condamnării sale

scris de A.P.
12 afisari

Dan Voiculescu solicită anularea condamnării sale. Avocații omului de afaceri au depus la Curtea de Apel București o contestație a pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu visează la libertate.

Contestația a fost înregistrată luni, iar primul termen al procesului se va desfășura pe 14 octombrie.

În paralel, fiicele sale, Camelia și Corina Voiculescu, contestă atât la Tribunalul București, cât și la Curtea de Apel București sechestrul asigurător pus pe mai multe bunuri în dosarul ICA.

Contestații împotriva sechestrului au depus și Compania de Cercetări Aplicative și Investiții (fostul Institut de Cercetări Alimentare), precum și compania Grivco.

Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de ‘imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați, situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și a construcțiilor aferente’, precum și a altor două și a construcțiilor aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și respectiv de 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

5 comentarii

UnUL 19-08-2014 - 19:36

Se poate contesta o sentință definitivă? Păi atunci ne aflăm în plin război de 100 de ani.

CONGO 20-08-2014 - 00:07

Cel mai bine e sa-i dubleze!

teo 19-08-2014 - 20:12

Pentru ceea ce a facut sa fie trimis la ocna nu intr-o celula cu tot confortul !

UnUL 19-08-2014 - 20:20

Păcat că nu se mai practică săpatul la sare!

CONGO 20-08-2014 - 00:11

MESAJ IMPORTANT PT. BASESCU – de te prostesti si-ti bagi coadacu rahaturi de pardoane prezidentiale, ai belit flota!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult