Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Daniel Horodniceanu, aviz pozitiv de la CSM pentru functia de procuror-sef DIICOT

Daniel Horodniceanu, aviz pozitiv de la CSM pentru functia de procuror-sef DIICOT

scris de R. C.P.
2 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv numirii procurorului Daniel Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT.

Daniel Constantin Horodniceanu

Daniel Constantin Horodniceanu

Daniel Constantin Horodniceanu a fost propus pentru aceasta functie de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, conform Agerpres.
Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.
La interviul din plenul CSM, Daniel Constantin Horodniceanu a fost întrebat despre apropierea acestuia cu primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita.

Întrebările vin chiar după ce Horodniceanu şi-a expus proiectul de management, după care a început să explice cum va ameliora acesta imaginea DIICOT, în urma scandalului cu Alina Bica.

În tot acest timp, fosta şefă antimafia a dat explicaţii în faţa magistraţilor Înaltei Curţi în dosarul ANRP.

În primele 30 de minute de interviu în faţa plenului CSM, Daniel Constantin Horodniceanu a vorbit despre proiectul său de management pe care îl propune Consiliului. Au urmat apoi câteva runde de întrebări. Daniel Constantin Horodniceanu a primit luni aviz pozitiv din partea CSM pentru șefia DIICOT.

Acesta a declarat, la ieșirea de la interviu, că nu a avut nicio întâlnire cu primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, niciodată și că nu știe de ce i s-a adresat această întrebare în plenul CSM.

De asemenea, acesta a mai spus că interviul a fost unul formal și că speră ca, din funcția de șef al DIICOT-ul, să poată reda încrederea și să creeze o imagine corectă a DIICOT-ului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult