Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Darius Vâlcov are de executat șase ani de închisoare

Darius Vâlcov are de executat șase ani de închisoare

scris de Misu Andrei
55 Afisari

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare în dosarul în care era acuzat de trafic de influență și spălare de bani, iar decizia este definitivă. Poliția îl caută pentru a pune în executare mandatul.

Ministrul de Finaţe, Darius Vâlcov„La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani”, anunță Poliția Capitalei.

Cel în cauză – Darius Vâlcov – este condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, anunță Poliția Capitalei.

Inițial fostul ministru a primit o condamnare de opt ani de închisoare, însă pedeapsa a scăzut la lase ani după ce judecătorii au constatat că pentru infracțiunea de efectuare de operațiuni finaciare incompatibile cu funcția faptele s-au prescris.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, atunci primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus să intervină la SC Compania de Apă Olt SA pentru ca firma sa să câştige licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, iar în schimb să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate conform contractelor de execuţie a acelor lucrări.

În anul 2018, acesta a condamnat de către 3 magistrați ai ÎCCJ la 8 ani de închisoare pentru corupție, în prima instanță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS