Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dau sau nu magistratii examen pentru barou?

Dau sau nu magistratii examen pentru barou?

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Magistratii cu peste zece ani vechime in profesie, care vor sa intre in Barou, sunt bulversati de-a binelea de o recenta decizie a Curtii Constitutionale. Judecatorii Curtii au stabilit ca sunt neconstitutionale anumite modificari din Legea avocaturii, mai precis ca magistratii cu peste 10 ani vechime nu trebuie sa mai dea concurs de admitere la intrarea in barou.


Numai ca examenul se desfasoara in perioada 24-29 februarie, la Sibiu si deja sunt aproape 100 de magistrati inscrisi, care au alergat ca sa-si faca rost de actele necesare dosarului, si-au scos cazierul, si-au pus burtile pe carte.

 

Problema este ca decizia Curtii Constitutionale i-a lasat masca. Ce fac ei? Se mai prezinta la examen sau asteapta cumintei acasa decizia motivata care isi va produce efectele dupa intrarea in vigoare a acesteia in Monitorul Oficial? Pana se va ajunge sa apara in M.O., deja are loc examenul. Oricum, de la data la care decziai CC va aparea in M.O., timp de 45 de zile, Parlamentul sau Guvernul ar putea pune in acord dispozitiile neconstitutionale cu Legea fundamentala. Dar acum, rapid, care e solutia? Mai pierd magistratii timpul si banii pana la Sibiu sau raman cu ochii pe Monitorul Oficial?

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Iordachescu, a declarat joi, pentru ziuaveche.ro, ca aceasta situatie impusa de decizia CC va fi luata in discutie, maine, la Comisia permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor. ”Apoi, sambata, la ora 9, urmeaza sa aiba loc, pe aceeasi tema, Consiliului National al UNBR si vom vedea ce se va decide in legatura cu implicatiile deciziei Curtii Constitutionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult