Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce a fost amânat dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu

De ce a fost amânat dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu

scris de C.S.
2 afisari

Curtea de Apel București a amânat marți, pentru 1 iulie, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu.

De ce a fost amânat dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu.

Motivul amânării a fost faptul că doi dintre inculpați, Popa Corneliu și Petre Alexandru, nu au avut avocați, astfel încât la termenul următor ei vor fi reprezentați de avocați din oficiu.

De asemenea, la 1 iulie urmează să fie discutat și modul de compunere a completului de judecată.

La termenul de marți al procesului, unul dintre cei doi judecători ai completului, Florică Duță, a ridicat din oficiu o problemă de procedură, și anume modul în care a fost constituit acest complet.

Inițial, completul era format din Florică Duță și Stan Mustață. Ultimul a fost arestat pentru corupție și înlocuit de judecătoarea Luminița Cristiu-Ninu, însă și aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanța Balaci.

Aceste înlocuiri au fost decise de Colegiul de Conducere al Curții de Apel București.

Florică Duță a ridicat marți o problemă de procedură, și anume dacă acest dosar nu ar trebui trimis la un alt complet, prin repartizare aleatorie.

Problemele cu acest complet ar putea continua și în perioada următoare, deoarece Florică Duță a depus recent la CSM o cerere de pensionare.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC „Bioprod” SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA București (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

4 comentarii

urbos 10-06-2014 - 17:40

N-au ce sa-i faca lu Voiculescu in dosaru asta ridicol. E pentru viermi basisti.

UnUL 10-06-2014 - 17:41

Atâta ai priceput tu, Scârboșel.

Antibasistul 10-06-2014 - 17:53

PTIU!!!!

Starcos 10-06-2014 - 23:03

Iar scapa Varanul …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult