Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce a fost arestat revoluţionarul George Costin

De ce a fost arestat revoluţionarul George Costin

scris de A.B.
3 afisari

În motivarea arestării preventive dispusă în cazul fostului secretar de stat George Costin şi a complicilor săi, Serafim Cotenescu şi Mihai Bolocan, se arată de către judecătorii de la Tribunalul Argeş că faptul că a încercat să profite de pe urma participanţilor la revoluţia din decembrie 1989 demonstrează ‘calitatea umană destul de îndoielnică’.

De ce a fost arestat revoluţionarul George Costin

‘Prin acţiunile lor, cei trei inculpaţi, iar dintre aceştia mai ales inculpatul C. G., conducătorul întregilor operaţiuni şi principalul beneficiar al acestora, au încercat să profite de o categorie de oameni care, în momentele din decembrie 1989, s-au găsit nu de puţine ori în situaţia de a fi răniţi sau omorâţi în diverse puncte din Bucureşti sau din ţară unde au avut loc cu adevărat evenimente revoluţionare. Aceste împrejurări denotă din partea inculpaţilor şi o calitate umană destul de îndoielnică, la un examen superficial pe care ni l-am îngăduit să-l facem asupra acestora din punct de vedere psihologic, suficient să extragem din aceste aprecieri consecinţe juridice de natură să justifice privarea lor de libertate’, se arată în încheierea de şedinţă. Instanţa a constatat că cei trei inculpaţi sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni deosebit de grave, de spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat, săvârşite ‘într-un context legat de evenimente ce se bucură de o sensibilitate aparte în rândul opiniei publice, respectiv revoluţia din decembrie 1989′.
La luarea măsurii arestării preventive au contribuit şi mijloacele folosite de cei trei la săvârşirea infracţiunilor, constând în presiunilor exercitate asupra revoluţionarilor pentru ca aceştia să semneze contracte de reprezentare cu clauzele nefavorabile lor, de pe urma cărora inculpaţii au beneficiat de foloase materiale necuvenite. ‘Că ne aflăm în prezenţa unui grup infracţional organizat rezultă din faptul că activităţile infracţionale ale inculpaţilor şi învinuiţilor au avut un caracter clandestin, iar din acest motiv este de la sine înţeles că grupul organizat nu a avut un statut bine afirmat în care să se distingă consimţământul la iniţiere, sprijinire şi aderare la activitatea infracţională’, se mai arată în motivarea arestării preventive.
George Costin, Serafim Cotenescu şi Mihai Bolocan, ultimii doi preşedinţii unor asociaţii locale de revoluţionari şi membri în structura centrală de conducere, au fost arestaţi preventiv pe 28 februarie, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA.

1 comentariu

a 03-03-2012 - 10:26

Revolutionari? Nuuu…JEGURI.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult