Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce a fost chemat Dan Adamescu din nou la DNA

De ce a fost chemat Dan Adamescu din nou la DNA

scris de A.A.
7 afisari

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost audiat din nou la DNA. Nu în dosarul de corupţie, în care este acuzat că ar fi dat o mită de 20.000 de euro unor judecatori pentru a-si salva o firmă de la insolvenţa, ci într-unul nou, deschis în urma unui denunţ formulat de Dinel Staicu.

De ce a fost chemat Dan Adamescu din nou la DNA.

De ce a fost chemat Dan Adamescu din nou la DNA.

Acesta din urmă a declarat procurorilor că o avocată i-ar fi cerut bani lui Dan Adamescu pentru a interveni pe lângă magistraţi în favoarea lui.

Astăzi, patronul Astra a fost audiat în calitate de martor.

În iunie, Dan Adamescu a fost reținut de DNA, pentru două infracțiuni de luare de mită. Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro și 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București — Secția VII Civilă, pentru ca în schimb magistrații să dispună în dosare privind procedura insolvenței soluții favorabile unora dintre societățile la care era acționar.

“Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal și în aceeași zi banii au ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soției suma de bani”, susțin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, și anume în luna decembrie 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult