Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce a fost eliberat Adrian Năstase

De ce a fost eliberat Adrian Năstase

scris de C.P.
9 afisari

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat pentru implicarea în „influenţarea pozitivă” a celorlalţi deţinuţi. Fostul premier a dat, de asemenea, „dovezi de îndreptare” și a avut un „comportament foarte bun” în penitenciar.

De ce a fost eliberat Adrian Năstase?

De ce a fost eliberat Adrian Năstase?

În urma participării la activităţile de educaţie, Adrian Năstase a obţinut un număr de 490 credite şi a fost recompensat de opt ori. Judecătorii au constatat, de asemenea, că fostul premier a publicat trei lucrări ştiinţifice, motiv pentru care i-au fost scăzute din pedeapsă 105 zile.

Judecătorii  au ţinut cont şi de comportamentul actual al fostul premier, „care a înţeles să se conformeze regulilor şi rigorilor detenţiei, dând dovezi de îndreptare”.

Năstase a plecat din Penitenciarul Jilava, pe 21 august. Tribunalul Ilfov a decis, atunci, definitiv, ca el să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult