Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce a fost Lucian Isar la DNA

De ce a fost Lucian Isar la DNA

scris de C.P.
14 afisari

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relația cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

lucian isarLa intrare în sediul DNA, el nu a făcut declarații jurnaliștilor. Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupție.

Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj interesant in legătură cu prezenţa lui Isar la DNA. „Nu cunosc, în mod evident, motivele chemării de azi la DNA. Pot însă să spun că în aproape 4 ani de activitate ca Prim-Ministru a fost o singura ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru – Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)!

Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu despre situație și a înțeles – în câteva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA.

Din păcate există și astfel de oameni”, a scris Ponta pe pagina de socializare.

Întrebat de jurnaliști despre afirmațiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupție din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: „Lăsați-l să dezvolte”.

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar și că a formulat doar acuzații.

Antonescu a precizat că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.

„Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (…) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu știu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzații, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puțin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituții a statului. Pur și simplu, acuzații”, a explicat senatorul PNL.

El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzațiile nu pot fi luate în serios.

„Eu nu am dat crezare acestor acuzații. I-am și spus atunci că, în general, astfel de acuzații în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (…) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care țineau de menținerea alianței și de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relație normală cel puțin între prim-ministru și membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce știu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum și nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni”, a spus liderul PNL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult