Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – De ce au fost reţinuţi Dan Andronic şi Remus Truică de procurorii DNA

UPDATE – De ce au fost reţinuţi Dan Andronic şi Remus Truică de procurorii DNA

scris de Z.V.
22 afisari

UPDATE – Remus Truică a fost reținut într-un nou dosar privind retrocedări ilegale. Omul de afaceri a fost ridicat de acasă și dus la DNA Brașov pentru audieri. Au fost reținuți și jurnalistul Dan Andronic, directorul cotidianului Evenimentul Zilei, și Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu. Remus Truică a fost reținut, miercuri, de procurorii DNA Brașov în dosarul privind retrocedările ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

Jurnalistul Dan Andronic a fost adus, miercuri seară, la sediul DNA Brașov pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind retrocedările ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro. 

dan-andronicDan Andronic a fost adus la DNA Brașov sub escorta polițiștilor. Andronic a precizat, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor, că înafara faptului că îi cunoaște pe cei din dosar, de 10-12 ani, altă legătură nu are. În continuare, la sediul DNA sunt aduse documente de la perchezițiile care au avut loc miercuri dimineață.

Au mai fost aduși miercuri pentru audieri la DNA Brașov în acest dosar omul de afaceri Remus Truică, Marius Marcovici, fost consilier a lui Călin Popescu-Tăriceanu, și Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

Marius Marcovici a fost reținut miercuri de procurorii DNA Brașov, în dosarul privind retrocedările ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, au declarat pentru gerpres surse judiciare. El a fost scos încătușat din sediul DNA în cursul serii.

DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează nouă percheziții în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2006 — 2015.

„Sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

În anchetă mai este vizat și Prințul Paul care nu a mai ajuns la sediul DNA pentru că i s-a făcut rău pe drum și a mers la Spitalul Județean din Ploiești unde se află internat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult