Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce ar fi demisionat de fapt Dan Voiculescu?

De ce ar fi demisionat de fapt Dan Voiculescu?

scris de M.A.
1 afisari

Adevăratul motiv pentru care senatorul Dan Voiculescu şi-a dat demisia este acela că ÎCCJ îşi va declina competenţa de judecare a unui proces care îl vizează.

De ce ar fi demisionat de fapt Dan Voiculescu

foto: monitorulcj.ro

Competenţa îi va reveni Tribunalul Bucureşti, care va relua procedurile, astfel că, până la soluţionare, faptele imputate de DNA se vor prescrie, scrie Mediafax într-o analiză. Dan Voiculescu este judecat, în prezent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru „folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, şi-a anunţat, luni, 25 iunie, demisia din Senat, el spunând că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.

Retragerea sa din Senat, implicit renunţarea la funcţia de demnitate publică, atrage judecarea sa de către Tribunalul Bucureşti, ÎCCJ transferându-şi competenţa potrivit legii. La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Iniţial, dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Bucureşti, însă în urma alegerilor din 2008, Voiculescu a fost ales senator, astfel că instanţa supremă a fost competentă pentru soluţionare. Acest proces este în fază de finalizare, următorul termen fiind stabilit pentru vineri, 29 iunie.

Retragerea din Senat va pune în discuţia instanţei supreme calitatea lui Dan Voiculescu, care, nemaifiind parlamentar, va trebui să fie judecat de o instanţă ordinară, în speţă Tribunalul Bucureşti. Mutarea procesului la instanţa inferioară va determina amânarea, iar ulterior punerea în discuţia tribunalului a unor probe. Prescripţia pentru majoritatea faptelor intervine în 2013.

12 comentarii

BULA 26-06-2012 - 08:41

Americanii se folosesc de tradatori locali, pe care ii pun in functii de conducere, ca sa jupoaie tarile mici. Dupa ce isi fac treaba cu ei, ii caseaza. Initial ii lasa sa fure, dar in final le intenteaza procese de coruptie si scapa de ei. Lista e lunga: Sadam, Mubarak, Nastase, … . Urmeaza Voiculescu & Co (gasca de securisti prin care s-a distrus industria Romaniei si s-au instrainat resursele naturale). Ideea este ca nu trebuie sa apara o clasa sociala suficient de instarita, care sa faca nazuri si sa nu mai respecte ordinele primite.

Goriot 26-06-2012 - 13:45

Dosaru ICA, facatura banala altfel, va continua oricum.

robocop 26-06-2012 - 15:09

voiculescu a explicat clar de ce a demisionat din parlament. a mai facut acest gest si in urma cu 5 ani, atunci se lupta sa impuna proiectul de lege care prevede miscorarea tva la alimentele de baza. omul nu a renuntat, a revenit in parlament si a luptat pentru proiectele lui. gestul lui este in semn de protest. este gestul unui om responsabil, un gest politic matur si deplin in acord cu convingerile politice pe care le-a exprimat

aniela 26-06-2012 - 11:57

Speculatii oranj. Voiculescu a explicat foarte clar de ce a luat aceasta decizie…. Nu se retrage, mai ales ca acum romanii au nevoie de el!

dexter 26-06-2012 - 12:15

voiculescu a dat o lectie senatului. oare vor intele asta colegii lui?

aiko 26-06-2012 - 13:52

Cu totii stim cine este in spatele justitiei. Turnatorul Basescu coordoneaza toata activitatea justitiei. Voiculescu nu are nici o implicare in cadrul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Aolica 27-06-2012 - 01:22

da ba, ce dreptate ai!
atunci sa-i dea numai 3-4 ani si o deslusim cand iese.

mary07 26-06-2012 - 21:44

Din respect fata de cetateni. Asta este raspunsul la intrebarea din titlu.

Aolica 27-06-2012 - 01:27

bla, bla, bla, una paloma nera

jan dinu 27-06-2012 - 00:19

—- VOICULESCULE —- nu-ti pune angajati la manipulare
aici este – teritoriul meu – EU pun stampila ,semnatura
…adevarului. I-am spus-o shi lu Andrei Nastase …shi EL a luat plasa !
Deci accepta destinu …nu-l amplifica !!
JD-USA

jan dinu 27-06-2012 - 00:31

Domnu – Dan Voiculesu – daca mi-o dati mie
pe – Miruna Munteanu – in herghelie n-am sa m-ating
de d-ta cu nicio strofa …
Doar s-o privesc indelungat ca pe Mona Lisa …ca are ochii
enigmatici shi ii i-a pe toti ostateci !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult