Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei De ce l-au arestat judecătorii pe Vîntu

De ce l-au arestat judecătorii pe Vîntu

scris de Roland Catalin Pena
5 afisari

Sorin Ovidiu Vîntu “nu are consideraţie pentru normele sociale, pentru ordinea socială, ci duce o luptă continuă cu legea pentru că a constatat că poate învinge”, se spune în motivarea deciziei de arestare preventivă dispusă față de Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar, dată publicității marţi de Tribunalul București.

SOV si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorilor

SOV si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorilor

“În cazul inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, pericolul concret pentru ordinea publică s-a accentuat şi nu se află acum doar la nivel de apreciere a comportamentului său viitor. Inculpatul a săvârşit o nouă infracţiune, deşi se află sub rigorile măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, în cauza aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti. A trecut peste consecinţele măsurii, a înfrânt aceste consecinţe şi a revenit în câmpul infracţional. Măsura obligării de a nu părăsi ţara a fost calificată drept suficientă pentru ca inculpatul să se abţină de la repetarea infracţiunilor în acea cauză în care este cercetat. Dar inculpatul, constatând că măsura nu este riguroasă, că nu există nici un pericol să suporte consecinţele încălcării legii a comis o altă infracţiune. Stăruinţa infracţională sedimentează convingerea că inculpatul nu are consideraţie pentru normele sociale, pentru ordinea socială, ci duce o luptă continuă cu legea pentru că a constatat că poate învinge. Prin atitudinea procesuală inculpatul încearcă să ofere piste false cu privire raporturile sale cu partea vătămată.

Tribunalul, în opinie majoritară, apreciază că lăsarea în libertate a inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, se subsumează, pe de o parte, circumstanţelor reale în care fapta a fost săvârşită (prin acţiuni repetate de constrângere prin ameninţări, inclusiv cu moartea a părţii vătămate, pentru a o determina să accepte modificarea cauzelor contractului de management, precum şi plata sumei de 150.000 euro, urmărirea compromiterii reputaţiei părţii vătămate), iar pe de altă parte, evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în care inculpatul trimis în judecată într-un alt dosar pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, a dovedit perseverenţă infracţională, existând o prezumţie rezonabilă că, pe viitor, este plauzibil ca atitudinea sa contra legii să se repete”, se arată în motivarea deciziei judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar au fost arestaţi pentru că l-ar fi șantajat şi ameninţat cu moartea pe managerul Realitatea Tv, Sebastian Ghiță.

4 comentarii

Nashu 10-05-2011 - 18:21

Stupefiant… cineva, din interiorul sferei judiciare (de ne-atins, de ne-atacat, de ne-comentat), a reusit sa defineasca in termeni pur juridici activitatea lu’ „tati”.
Ne-am dat dreaqu!
Mai mult: Acu’, daca definitzia e corecta – or si pus coshu’ pe el! Ca au „grounds”, n’asha?
Mai mult: Ce/cine urmeaza? Ce s-alege de tzarishoara asta, buna de belit, daca e oficial de-amu’ ca ashtia nu ca ciordesc, da’ atenteaza cu buna stiintza… Si se gasesc ipochimeni in joooostitzie (cu „j” mic) gata sa parafeze gaselnitza.
Aoleo!
Ne-am dat dreaqu!

Ciu Huhu 11-05-2011 - 01:34

Vesnic sa stea Vintu-n celula cu chiorul-chel-betiv-curvar-escroc-hot…!

tanase marian 10-05-2011 - 18:27

acest i9nfractor periculos a facut puscarie an timpul regimului ceausescu,,.apoi a venit revolutia nenorocita ,a spart o banca ,,f. n. i. ,, si a facut o televiziune,,.este o copie fidela a ce a ce se antampla de fapt an acest moment an romania,,…………eu la un a. v. c. grav suferit am gasit trei medici militari beti an spitalul m. i. ,,..recent un derbedeu medic m a dat afara an strada cand i am relatat drama de le spitalul m. i. ,,.nu sunt ajutat de nimeni nici nu mai am medic de familie sunt furat din pensia militara,,.este de fapt nenorocirea poporului roman,,……… toti acesti nenorociti vor trebui sa anfunde puscariile,………….

victor 11-05-2011 - 01:15

simplu: ,sa se intilneasca cu popa ptr. discutii ,(petru prosti,scandalul cu Ghita a fost un pretext) ,sa mai dea o renta pe la justitiari ,si nu in ultimul rind pentru a fi ELIBERAT .PS .justitia nu l a dovedit pe cioaca ,dar pe vintu,.. intr o tara in care din 100%infractori ,11,03 isi recunosc vinovatia…..,restul, bolnavi ,imuni si moguli ……doar basescu e de vina ,cinta MEDIA si romanii …joaca

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult