Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire de DNA (update)

Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire de DNA (update)

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATE: Viorel Hrebenciuc a fost pus, oficial, sub învinuire pentru trafic de influență, în dosarul licenţei GigaTV. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor ar fi intervenit la CNA pentru a nu fi retrasă licenţa postului de televiziune deţinut de Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ.

Viorel Hrebenciuc a venit ȋn dimineața de joi, 4 septembrie, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul legat de presupuse intervenţii la CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, cu scopul obţinerii licenţei pentru un post TV.

De ce s-a prezentat Hrebenciuc la DNA (Foto:timnews.ro)

De ce s-a prezentat Hrebenciuc la DNA (Foto:timnews.ro)

Ȋnainte de a intra ȋn sediul DNA, vicepreședintele Camerei Deputaților a precizat pentru Agerpres cǎ nu știe de ce a fost chemat ȋntrucȃt „nu are citație”. Viorel Hrebenciuc a ținut sǎ menționeze că nu și-ar fi folosit influența pentru a obține avantaje la CNA sau pentru televiziunea lui Gheorghe Ștefan, spunȃnd despre aceastǎ acuzație cǎ „este o prostie”.

Pe 25 iulie deputatul social-democrat a precizat, la sediul DNA, că a fost chemat pentru a da o declarație în legătură cu relația instituțională dintre Parlament și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Atunci, el a susținut că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care PP-DD a făcut plângere penală împotriva președintelui CNA, Laura Georgescu.

Președintele PP-DD, Simona Man, și Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la DNA, la începutul lunii iulie, o sesizare privind posibilele acte de corupție ale președintelui CNA, Laura Georgescu. În acest dosar, la DNA au fost audiaţi preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult