Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Defrişările ilegale, introduse în Legea siguranţei naţionale

Defrişările ilegale, introduse în Legea siguranţei naţionale

scris de C.S.
3 afisari

PNL iniţiază o modificare a Legii siguranţei naţionale în care să fie menţionate defrişările ilegale de peste un hectar drept o vulnerabilitate la adresa siguranţei României. Proiectul a fost inițiat de fostul ministru Lucia Varga, alături de alți 64 de deputați PNL.

Defrişările ilegale, introduse în Legea siguranţei naţionale.

„Azi vom depune acest act normativ de modificare a Legii siguranţei naţionale, declarând ca vulnerabilitate defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de un hectar, precum şi reducerea fără aprobări legale a consistenţei un arboret cu mai mult de 50% faţă de prevederile amenajamentului silvic în vigoare (…) Dacă va fi voinţă politică în Parlament pentru a trece acest act normativ, înseamnă că instituţii ale statului cu responsabilitate privind siguranţa cetăţenilor şi a comunităţilor, precum Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul Român de Informaţii, vor putea interveni alături de Ministerul Mediului şi Departamentului pentru ape, păduri şi piscicultură pentru reducerea corupţiei din sistem şi pentru reducerea jafului cu care ne confruntăm”, a susţinut deputatul PNL, precizând că propunerea sa nu a fost acceptată de premierul Victor Ponta în momentul în care era membru al Guvernului.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a menţionat că din discuţiile neoficiale pe care le-a avut cu parlamentari din alte partide „există o mare reticenţă de a susţine Codul silvic şi această propunere la Legea siguranţei naţionale”.

El a menţionat că, în cazul în care nu va exista o presiune publică pe subiectul defrişărilor ilegale din Parlament, va rezulta un „proiect de lege cu dinţii scoşi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult