Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatii Ioan Adam si Mircea Roșca, undă verde pentru arestare

Deputatii Ioan Adam si Mircea Roșca, undă verde pentru arestare

scris de A.P.
5 afisari

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputatilor Ioan Adam (PSD) si  Mircea Roșca (PNL) a fost aprobată marți de plenul Camerei Deputaților .

vot in camera deputatilorRoșca este cercetat pentru trafic de influențăVotul a fost secret cu bile iar deputații PSD, PNL și PDL au anunțat că votează cu bilele la vedere.
Liberalul Mircea Roșca a cerut marți plenului Camerei Deputaților să-i ridice imunitatea, susținând că este nevinovat și „o victimă a contextului politic”.
„Rămân consecvent și nu m-a obligat nimeni și nu mi-a cerut-o nimeni, fac politică de 16 ani în PNL și nu o să permit niciodată nimănui să-mi dea vreodată un ordin și să-mi spună ce să fac cu judecata mea și cu decizia mea. Este o decizie personală și o mențin în continuare. (…) Cer Camerei Deputaților să mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat, este o dramă ce mi se întâmplă și din păcate sunt o victimă a contextului politic”, a declarat Roșca în plen.

El a afirmat că este „în stare de șoc” și că nu există nicio probă care să-l incrimineze în dosarul în care este cercetat.

Deputatul Ion Diniță poate fi arestat. Camera Deputaţilor a aprobat cererea 

„Nu mă voi ascunde niciodată în spatele unei funcții și nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiție. Nu mă ascund în spatele imunității parlamentare, însă în două ore cât am putut să citesc dosarul, deși ceilalți colegi deputați au avut săptămâni întregi la dispoziție, am constatat că oricare dintre noi poate fi la mâna unor delincvenți ce regizează conversații în vederea obținerii de consecințe juridice. Mă declar pro votului ridicării imunității, dar el trebuie să justifice interesul țării, al legii, al cetățenilor, nu pentru a da satisfacție unor infractori certați cu moralitatea”, a spus Mircea Roșca.

Potrivit liberalului, deputații trebuie să fie un exemplu de legalitate și transparență iar Parlamentul trebuie credibilizat prin votul responsabil al aleșilor în raport cu legea, nu în funcție de contextul politic existent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult